این قله از رشته کوه های البرز مرکزی در بخش منطقه نمارستاق لاریجان (جاده هراز) قرار گرفته است . در بخش جنوبی کوهستان کهون دره رودخانه " سه سنگ " جاری می باشد .از شمال غرب به قله " ناظر بزرگ ( 4278 متر ) " و سپس " ناظر کوچک ( 4188 متر ) " مرتبط می شود وهمچنین این خط الراس به سمت جنوب شرق قله کهون را از طریق گردنه " سه سنگ " به قله " لهرا ( 3890 متر ) " متصل می کند.در قسمت جنوب و جنوب غربی این کوهستان دره رودخانه " سه سنگ " قرار دارد و در بخش شمال غربی رودخانه " سیاه رود " جاری است .چشمه ساران دامنه های کوهستان کهون و لهرا به همراه رودخانه " پنیری " تامین کننده آب رودخانه " دریوک " می باشند .چشم انداز جنوب و جنوب غربی این کوهستان در برگیرنده خط الراس قله چپکرو . تخت خرس . کهو . دوخواهرون . سه سنگ می باشد. دو قله اَنَر و لَهرا توسط یالی از قله دماوند جدا شده پس از عبور از گردنه سه سنگ به قله کَهون وصل می شود.
استان مازندران – شهرستان آمل – بخش لاریجان – دهستان نمارستاق
البرز مرکزی
1-جاده هراز، 55 کیلومتری آمل، جاده پنجاب و امامزاده عبدالمناف، منطقه نمارستاق، روستای نمار 2-مسیر بلده و منطقه قلل ناظر و سه سنگ قابل دسترسی است.
3846 متر
رودخانه دریوک
15 کیلومتر
8ساعت
بستگی به فصل دارد.
اواخر بهار و تابستان
دارد.
از پارکینگ تا دشت لهرا 5 ساعت کوله کشی سنگین شیب تند تا گردنه لهرا
آبشار دریوک، چشمه های آب معدنی چهل چشمه و اشلک، آبشار آسونه کرو
جانپناه ندارد، چشمه دائمی، آنتن دهی موبایل بصورت محدود فقط در قله و یال های منتهی به آن وجود دارد. پایگاه امداد و نجات در روستای نمار وجود دارد. در مسیر چشمه های آب سالم وجود دارد. برای شب مانی دشت لهرا نیاز به کیسه خواب مناسب هست. محل مناسب برای چادر زدن بالاتر از دشت لهرا مشخص شده که در صورت نیاز می توان از آنها استفاده کرد ولی برای آب مصرفی باید از برفآب استفاده کرد.
دارای گیاهانی متنوع همچون چای کوهی، آویشن، کاکوتی، پونه، شبدر وحشی، گلپر، گزنه، ... و گل های گوناگون
کبک، انواع پرندگان خوش آواز، عقاب، روباه، و خرس در ارتفاعات بکر
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی