خرسنگ مجموعه قله هایی می باشد که در البرز مرکزی و در منطقه لواسانات تهران واقع است. در فرهنگ معین آورده شده که: خرسنگ یعنی جایی که در آن سنگهای بزرگ و نتراشیده و ناهموار قرار دارد. علت نامگذاری قله های خرسنگ به این نام نیز به علت وجود سنگهای بزرگ در ساختار این قله ها می باشد. دو قله اصلی و مهم خرسنگ شامل خرسنگ جنوبی (خرسنگ بزرگ) و خرسنگ شمالی میباشد. بررسی توپوگرافی : این قله در شمال روستای آبنیک – گرمابدر و در غرب دشت لار قرار دارد. از جنوب به قله خاتون بارگاه و گردنه یونزار و قله کاسونک منتهی می گردد و از شمال توسط گردنه ولاره به قله 3760 متری خرسنگ شمالی و قله جانستون و در ادامه به خلنو ختم می شود. روستای آبنیک: از میدان فشم به سمت راست که حرکت میکنید بعد از روستای زایگان و قبل از گرمابدر تابلوی روستای آبنیک را مشاهده میکنید که ورودی آن در سمت چپ جاده میباشد. ارتفاع این روستا از سطح دریا 2400 متر (Google Earth) میباشد. یک جاده که نیمی از آن ماشین رو میباشد آبنیک را به دشت جانستون با ارتفاع 2850 متر (Google Earth) میرساند. این مسیر زیبا روزهای تعطیل و آخر هفته ها پذیرای گردشگرانیست که برای گذران اوقات فراغت به همراه خانواده به این منطقه آمده اند. همچنین مبدا حرکت کوهنوردانی ست که قصد صعود به قله های جانستون و یا خرسنگ را دارند. اگر به این روستا رفتید از خرید لبنیات محلی خصوصا ماست گوسفندی آن غافل نشوید.
لواسان تهران فشم
البرز مرکزی
مسیر تابستانی: از طریق روستای آبنیک و دشت جانستون مسیر زمستانی: از طریق روستای گرمابدر و از کنار جاده گرمابدر–دشت لار آدرس روستای آبنیک: اتوبان شهید بابایی – جاده لشگرک (تابلوی لواسان) – میدان قائم – جاده فشم – میدان فشم – سمت راست (به سمت زایگان) – روستای آبنیک * از ابتدای جاده فشم تا میدان فشم 15 کیلومتر و از میدان فشم تا روستای آبنیک 12 کیلومتر جاده آسفالت می باشد.
برای قله های خرسنگ ارتفاع های متعدد و متناقضی را در نقشه ها و گزارشها ثبت کردهاند. ارتفاع بلندترین قله یعنی خرسنگ جنوبی را 3800 تا 4100 متر و عموما 3950 متر ذکر کردهاند. این اختلاف غالبا بخاطر کالیبره نبودن GPSها و یا اختلاف در نقشه های مورد استفاده میباشد. با مراجعه به گوگل ارث هم نتیجه قابل استنادی بدست نمیآید چرا که ارتفاع قله خرسنگ جنوبی را حدود 3890 متر و 10 متر کمتر از قله فرعی (قله ما بین شمالی و جنوبی) نشان میدهد!
دشت جانستون در این نقطه و در قسمت غربی این دشت . غار دست کنده بیوک آقا نیز در قسمت شمالی این گردنه رویت میشود.
13 کیلومتر
زمان صعود: 6 ساعت (مفید) زمان فرود: 4 ساعت (مفید)
بستگی به فصل
خرداد و تیر ماه
وجود برفچال هایی نسبتا بزرگ در برخی از جاهای مسیر که در مواقعی مجبور به عبور از آن ها می شویم.
آب در منطقه وجود دارد و تلفن در مسیر صعود فقط همراه اول آنتن دهی دارد.
در ابتدای مسیر دشت، به چشمه اول رسیدیم که یک چشمه دائمی است. دشت جانستون دارای چشمه های متعددی است که آخرین نقطه برداشت آب بعد از سه راهی مسیر جانستون و چشمه ای در سمت چپ رودخانه وسط چمنزار است. رودخانه خروشان آبنیک
پناهگاه ندارد. اما محل هایی مناسب در نزدیکی رودخانه وجود دارد که می توان چادر زد.
گیاه آویشن و گیاهان انبوه کوچک و بزرگ در مسیر صعود
پرندگان و خزندگان کوچک
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی