سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله تل گردل

قله تل گردل (تل دژ) در رشته کوه دنا بخشی از رشته کوه‌های زاگرس (زاگرس مرکزی) است که با جهت شمال غربی به جنوب شرقی امتداد یافته است. این رشته کوه با طول تقریبی ۷۰ کیلومتر، مرز مشترک استان‌های اصفهان از سمت شمال و شرق و کهگیلویه و بویراحمد از سمت غرب و فارس از سمت جنوب غرب می‌باشد. رشته کوه دنا به سه رشته اصلی (مرکزی، شمال غربی و جنوب شرقی) و یک رشته فرعی عمودی توسط سه گردنه بیژن، مورگل غربی و پوتک تقسیم می‌گردد.
رشته کوه دنا در منطقه پادنا
الف) رشته مرکزی دنا
این بخش از رشته کوه دنا از گردنه بیژن به ارتفاع ۳۲۰۰ متر تا گردنه مورگل غربی به ارتفاع ۴۱۰۰ متر ادامه دارد و دارای ۱۸ قله بالای ۴۰۰۰ متر است. بلندترین قله رشته کوه دنا و رشته کوه بزرگ زاگرس، قله قاش مستان* یا بیژن ۳ است. قلل دیگر این رشته کوه از گردنه بیژن به ترتیب عبارتند از بَرد آتش، سی‌چان ۱، ۲ و ۳، حوض دال، کَرسُمی شرقی، کَرسُمی غربی، تنگه راه (حرا)، بیژن ۱ (ماش)، کپیری، بیژن ۲ (برج آسمانی)، قزل قله، هِرم، کیخسرو، بن رو، بیژن ۳ (قاش مستان)، قبله، مورگل، مورگل غربی (پازنک) و مورگل شمالی.
ب) رشته شمال غربی دنا
این رشته را که اصطلاحاً جناح غربی می‌گویند، از گردنه مورگل غربی و قله‌های کاسه خفر آغاز شده و به قله کل قَدویس ختم می‌گردد و دارای ۲۱ قله بالاتر از ۴۰۰۰ متر است. قله‌های این رشته به ترتیب از گردنه پوتک عبارتند از قلل کاسه خفر (شامل کل گردل، تل گردل و لوکوره)، قلل کاسته پوتک (شامل پوتک، ایستگاه، قلات بزی، آب سپاه و فردای قیامت)، قلل کاسه خرسان (شامل خرسان شرقی، خرسان غربی، کل فرهاد، کل چال ولی) و قلل سه قپه شمالی (شامل کل شیدا، کل بلبل، کل قدویس، کل پازنی، کل شور و چات سوز).
ج) رشته جنوب شرقی دنا
این رشته اصطلاحاً جناح شرقی نامیده می‌شود و از گردنه بیژن و قله برف کرمو (۴۱۱۱ متر) آغاز شده و تا قله پازن پیر (۴۲۸۰ متر) ادامه دارد. این رشته دارای ۹ قله بالای ۴۰۰۰ متر به نام‌های برف کِرمو، نمک، کل خرمن، نول شمالی، نول جنوبی، قاش سرخ، تاپو، رمبسه و پازن پیر می‌باشد. نام قاش مستان برگرفته از فرهنگ عشایر ترک این منطقه می‌باشد و با توجه به وجود شکاف و قاش انتهای قله نامگذاری شده است زیرا قاش یا قاچ به معنی شکاف و چاک است و گفته می‌شود که بز و کَل‌های منطقه در فصل جفت‌گیری و مست شدن، به این شکاف می‌آیند و به همین جهت این قله قاش مستان نام گرفته است.

شهرهای نزدیک :
شهر رضا
شهرستان سمیرم
حنا

رشته کوه:
زاگرس
رشته کوه دنا

مسیرهای صعود:
شهرستان سمیرم –حنا-روستای خفر
ارتفاع قله:
4000 متر
عوارض طبیعی موجود:
این منطقه بکرترین و دور از دسترس‌ترین قله‌های دنا را در خود جای داده است و تنها چند مسیر محدود برای رسیدن به ارتفاعات این بخش وجود دارد که بیشتر آن‌ها نیز در زمستان غیرقابل استفاده می‌باشند.
طول مسیر:
12 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک و نیم روز
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
فصل پاییز
یخچال ها:
در مسیر رشته کوه دنا چند برفچال و یخچال کوچک و بزرگ به ویژه در بخش شمال شرقی آن مشاهده می‌شود.
چالش های موجود در مسیر:
شیب دار شدن در برخی از جاهای مسیر صعود
آبشارها و چشمه های مسیر:
این رشته کوه زیبا دارای سه غار به نام‌های دنگزلو، نول و یخ بوده و دارای چشمه‌های فراوانی است که از جمله آن‌ها می‌توان به چشمه میشی، شرنیک و اسپید به عنوان مهم‌ترین چشمه‌های آن اشاره نمود. قله‌های این رشته کوه سرچشمه رودخانه‌های متعددی همچون ریگان، ماربر، میریان، کوه گل، سریس، تیزاب و دزکرد می‌باشند.
جان پناه ها و محل های تامین آب:
وجود یک پناهگاه مناسب برای شب مانی در طول مسیر صعود
پوشش گیاهی منطقه:
در بیشتر منطقه وجود گیاهان کوچک و هرز
پوشش جانوری منطقه:
انواع جانوران همچون خرس‌های قهوه‌ای بزرگ، کبک دری، عقاب، کرکس، هما، پلنگ، گرگ، گربه وحشی به ویژه گونه سیاه گوش، سمور، راسو، سنجاب ایرانی، شاهین، بحری، سنگ چشم، کمرکوهی، چکاوک، بز و پازن، از گونه‌های جانوری دنا می‌باشند.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
نکات مهم

چند نکته مهم هواشناسی کوهستان

- همنوردان عزیز دقت فرمایید داده های هواشناسی کوهستان از مدل های پیشرفته جهانی بهره می برد و با توجه به اینکه پیش بینی هواشناسی در حقیقت پیش بینی آینده است هر چه قدر هم مدل های هواشناسی قدرتمند باشند باز هم خالی از خطا نیستند توصیه می شود برای پیش بینی وضعیت مسیرهای کوهنوردی مورد نظرتان علاوه بر سایت قله از چندین منبع معتبر برای بررسی وضعیت قله ها استفاده کنید
- با توجه به اینکه هر چه قدر بازه پیش بینی کمتر باشد دقت دقت پیش بینی هواشناسی بیشتر می شود حتما یک روز مانده به برنامه کوهنوردی از سایت قله یا سایر منابع برای پیش بینی دقیق استفاده کنید.
-پيش‌بينی‌های مربوط به هواشناسی کوهستان در سايت قله جنبه توصيه دارد و به خاطر شرايط متغير جوی در کوهستان، احتمال تغييرات ناگهانی وجود دارد .
- کوهنوردان عزیز دقت فرمایید که یکی از پیش نیازهای اصلی برای داشتن یک کوهنوردی امن دانستن وضعیت جوی مسیری است که برای کوهنوردی انتخاب کرده ایم پس حتما هواشناسی کوهستان را در کوهنوردی های خود در اولویت برنامه های قبل از صعود قرار دهید.
- دوستان عزیز کوهنورد باعث خوشحالی گروه قله است که نظرات شما را در مورد کیفیت پیش بینی های سایت قله در حوزه هواشناسی کوهستان بدانیم برای ارسال نظرات خود لطفا پیج قله در اینستاگرام به آدرس @gholleh_com  را دنبال کنید.

پارامترهای هواشناسی

Sn:ارتفاع برف به سانتی متر  ,  Ra:میزان بارش  به میلیمتر  ,  Ws:سرعت باد  به  کیلومتر بر ساعت , WG:سرعت باد جستی  به  کیلومتر بر ساعت ,  Hu:رطوبت به درصد  ,  Pr:فشار ها  به هکتو پاسکال ارایه می شود.
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری #کوهستان #زندگی
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید