قله چین کلاغ از قلههای جنوبی البرز است و یک مسیر گل گشت و کوهنوردی کمتر شناخته شده در شهر تهران محسوب می شود. چین کلاغ از غرب به کوه های امامزاده داوود، از جنوب به منطقه سعادتآباد، فرحزاد و حصارک، از شرق به درکه و قله سیاه سنگ و از شمال به یونجهزار و در نهایت قله پلنگچال منتهی می شود.ارتفاع قله چین کلاغ تهران از سطح دریا 2786 متر هست.نقطه شروع مسیرپیاده روی، ضلع غربی شهرک بام تهران در بالای سعادت آباد است. برای رسیدن به این نقطه می تونید از مسیرهای مختلف از جمله یادگار امام جنوب (تابلو میدان بهرود) و یا یادگار شمال (دور برگردان شهید پاکنژاد) خود را به میدان بهرود برسانید. ابتدای مسیر یک جاده خاکی از سمت چپ دره و در جهت شمال است. این جاده خاکی حدود ۵۰۰ متر ادامه دارد و باقی مسیر بصورت پاکوب است. قله در سمت راست دره قرار داشته و اگر هوا صاف باشد در بلندترین نقطه ی یال دیده می شود. قله چین کلاغ مابین دره های فرحزاد و درکه قرار دارد و دارای دسترسی خوبی از طرف جنگل کارا و دره بیدستان است. جنگل کارا در مسیر شرقی صعود به قله چین کلاغ، یکی از زیباترین جلوه های طبیعت کوههای شمال تهران است. دره بیدستان در مسیر صعود قله چین کلاغ قابلیت طبیعت گردی برای علاقمندان برنامه های سبک و غیر کوهنوردی نیز دارد.
تهران
رشته کوه البرز
قله چین کلاغ دو مسیر صعود اصلی دارد. مسیر جنوبی از شهرک بام تهران و بوعلی در ابتدای دره بیدستان با ارتفاع تقریبی 1800 متر شروع می شود و مسیر اصلی صعود به قله چین کلاغ محسوب می شود. برای صعود از مسیر دره بیدستان باید حدود 1000 متر ارتفاع را در کمتر از 4 کیلومتر مسیر طی نمایید بنابراین رفت و برگشت این مسیر 8 کیلومتر می باشد. مسیر دره درکه از طریق جنگل کارا به طول 6.5 کیلومتر نیز مسیر جذابی برای صعود به قله چین کلاغ است. اما رفت و برگشت این مسیر مجموعا نیاز به 13 کیلومتر کوهپیمایی و افزایش ارتفاعی در حدود 1150 متر تا قله چین کلاغ دارد. بنابراین مسیر طولانی تر و سخت تری نسبت به مسیر دره بیدستان است و ضمنا برای زمستان مناسب نیست زیرا چند نقطه بهمن گیر در دره کارا وجود دارد و یال صعود تا چین کلاغ از دره کارا نیز یالی شمالی با حجم برف بیشتر نسبت به یال جنوبی چین کلاغ است. مسیر دیگری نیز از دره معدن در انتهای محله کوهسار درکه وجود دارد که بدلیل عدم وجود چشمه و محبوبیت کافی در بین کوهنوردان از آن می گذریم بخصوص که معدن هزارسنگ در این مسیر وجود دارد و جاذبه خاصی نیز در مسیرش نیست ضمنا پاکوب مسیر دره معدن نیز بسیار ضعیف است.
2786 متر
دره زیبای درکه، آبشار هفت حوض، جنگل کارا و دره بیدستان
6 کیلومتر تا 13 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب
یک روز
بستگی به فصل دارد.
بهار و تابستان
یخچال ندارد.
آبشار دره دیوانه و غار دو سنگ (اگر از طرف درکه صعود کنیم) سنگ نشین و دره بهشت و معدن سنگ سعادتآباد (اگر از طرف سعادتآباد صعود کنیم) و رودخانه فرحزاد و قهوهخانه جاده یونجهزار
آبشار دره دیوانه و غار دو سنگ (اگر از طرف درکه صعود کنیم) سنگ نشین و دره بهشت و رودخانه فرحزاد
برای صعود نیازی به اقامت شبانه وجود ندارد اما امکان چادر زدن و کمپینگ در دره های سرسبز مسیر شامل بیدستان و درکه در فصول گرم و معتدل و چشمه بیدستان در دره بیدستان و منطقه سیبستان در جنگل کارا بهترین مکان ها برای این منظور هستند.
ازگیل وحشی، بادام کوهی، سیب وحشی، زالزالک، انواع درختان آلو و درختچههایی مانند زرشک وحشی و تمشک.گیاهان دارویی و خوراکی منطقه نیز مانند والک، زالزالک، سیرک یا تره کوهی، آویشن، ریواس، کاکوتی، مرزه کوهی، کنگر، چای کوهی و قارچ وحشی
قوچ و میش، گرگ، روباه یا خرگوش
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی