سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله چین کلاغ

قله چین کلاغ از قله‌های جنوبی البرز است و یک مسیر گل گشت و کوهنوردی کمتر شناخته شده در شهر تهران محسوب می شود. چین کلاغ از غرب به کوه‌ های امامزاده داوود، از جنوب به منطقه سعادت‌آباد، فرحزاد و حصارک، از شرق به درکه و قله سیاه سنگ و از شمال به یونجه‌زار و در نهایت قله پلنگچال منتهی می شود.ارتفاع قله چین کلاغ تهران از سطح دریا 2786 متر هست.نقطه شروع مسیرپیاده روی، ضلع غربی شهرک بام تهران در بالای سعادت آباد است. برای رسیدن به این نقطه می تونید از مسیرهای مختلف از جمله یادگار امام جنوب (تابلو میدان بهرود) و یا یادگار شمال (دور برگردان شهید پاکنژاد) خود را به میدان بهرود برسانید. ابتدای مسیر یک جاده خاکی از سمت چپ دره و در جهت شمال است. این جاده خاکی حدود ۵۰۰ متر ادامه دارد و باقی مسیر بصورت پاکوب است. قله در سمت راست دره قرار داشته و اگر هوا صاف باشد در بلندترین نقطه ی یال دیده می شود.
قله چین کلاغ مابین دره های فرحزاد و درکه قرار دارد و دارای دسترسی خوبی از طرف جنگل کارا و دره بیدستان است.
جنگل کارا در مسیر شرقی صعود به قله چین کلاغ، یکی از زیباترین جلوه های طبیعت کوههای شمال تهران است.
دره بیدستان در مسیر صعود قله چین کلاغ قابلیت طبیعت گردی برای علاقمندان برنامه های سبک و غیر کوهنوردی نیز دارد.

شهرهای نزدیک :
تهران
رشته کوه:
رشته کوه البرز
مسیرهای صعود:
قله چین کلاغ دو مسیر صعود اصلی دارد. مسیر جنوبی از شهرک بام تهران و بوعلی در ابتدای دره بیدستان با ارتفاع تقریبی 1800 متر شروع می شود و مسیر اصلی صعود به قله چین کلاغ محسوب می شود. برای صعود از مسیر دره بیدستان باید حدود 1000 متر ارتفاع را در کمتر از 4 کیلومتر مسیر طی نمایید بنابراین رفت و برگشت این مسیر 8 کیلومتر می باشد.
مسیر دره درکه از طریق جنگل کارا به طول 6.5 کیلومتر نیز مسیر جذابی برای صعود به قله چین کلاغ است. اما رفت و برگشت این مسیر مجموعا نیاز به 13 کیلومتر کوهپیمایی و افزایش ارتفاعی در حدود 1150 متر تا قله چین کلاغ دارد. بنابراین مسیر طولانی تر و سخت تری نسبت به مسیر دره بیدستان است و ضمنا برای زمستان مناسب نیست زیرا چند نقطه بهمن گیر در دره کارا وجود دارد و یال صعود تا چین کلاغ از دره کارا نیز یالی شمالی با حجم برف بیشتر نسبت به یال جنوبی چین کلاغ است.
مسیر دیگری نیز از دره معدن در انتهای محله کوهسار درکه وجود دارد که بدلیل عدم وجود چشمه و محبوبیت کافی در بین کوهنوردان از آن می گذریم بخصوص که معدن هزارسنگ در این مسیر وجود دارد و جاذبه خاصی نیز در مسیرش نیست ضمنا پاکوب مسیر دره معدن نیز بسیار ضعیف است.

ارتفاع قله:
2786 متر
عوارض طبیعی موجود:
دره زیبای درکه، آبشار هفت حوض، جنگل کارا و دره بیدستان
طول مسیر:
6 کیلومتر تا 13 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک روز
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل دارد.
بهترین فصل صعود به قله:
بهار و تابستان
یخچال ها:
یخچال ندارد.
چالش های موجود در مسیر:
آبشار دره دیوانه و غار دو سنگ (اگر از طرف درکه صعود کنیم) سنگ نشین و دره بهشت و معدن سنگ سعادت‌آباد (اگر از طرف سعادت‌آباد صعود کنیم) و رودخانه فرحزاد و قهوه‌خانه جاده یونجه‌زار
آبشارها و چشمه های مسیر:
آبشار دره دیوانه و غار دو سنگ (اگر از طرف درکه صعود کنیم) سنگ نشین و دره بهشت و رودخانه فرحزاد

جان پناه ها و محل های تامین آب:
برای صعود نیازی به اقامت شبانه وجود ندارد اما امکان چادر زدن و کمپینگ در دره های سرسبز مسیر شامل بیدستان و درکه در فصول گرم و معتدل و چشمه بیدستان در دره بیدستان و منطقه سیبستان در جنگل کارا بهترین مکان ها برای این منظور هستند.

پوشش گیاهی منطقه:
ازگیل وحشی، بادام کوهی، سیب وحشی، زالزالک، انواع درختان آلو و درختچه‌هایی مانند زرشک وحشی و تمشک.گیاهان دارویی و خوراکی منطقه نیز مانند والک، زالزالک، سیرک یا تره کوهی، آویشن، ریواس، کاکوتی، مرزه کوهی، کنگر، چای کوهی و قارچ وحشی


پوشش جانوری منطقه:
قوچ و میش، گرگ، روباه ‌یا خرگوش
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
نکات مهم

چند نکته مهم هواشناسی کوهستان

- همنوردان عزیز دقت فرمایید داده های هواشناسی کوهستان از مدل های پیشرفته جهانی بهره می برد و با توجه به اینکه پیش بینی هواشناسی در حقیقت پیش بینی آینده است هر چه قدر هم مدل های هواشناسی قدرتمند باشند باز هم خالی از خطا نیستند توصیه می شود برای پیش بینی وضعیت مسیرهای کوهنوردی مورد نظرتان علاوه بر سایت قله از چندین منبع معتبر برای بررسی وضعیت قله ها استفاده کنید
- با توجه به اینکه هر چه قدر بازه پیش بینی کمتر باشد دقت دقت پیش بینی هواشناسی بیشتر می شود حتما یک روز مانده به برنامه کوهنوردی از سایت قله یا سایر منابع برای پیش بینی دقیق استفاده کنید.
-پيش‌بينی‌های مربوط به هواشناسی کوهستان در سايت قله جنبه توصيه دارد و به خاطر شرايط متغير جوی در کوهستان، احتمال تغييرات ناگهانی وجود دارد .
- کوهنوردان عزیز دقت فرمایید که یکی از پیش نیازهای اصلی برای داشتن یک کوهنوردی امن دانستن وضعیت جوی مسیری است که برای کوهنوردی انتخاب کرده ایم پس حتما هواشناسی کوهستان را در کوهنوردی های خود در اولویت برنامه های قبل از صعود قرار دهید.
- دوستان عزیز کوهنورد باعث خوشحالی گروه قله است که نظرات شما را در مورد کیفیت پیش بینی های سایت قله در حوزه هواشناسی کوهستان بدانیم برای ارسال نظرات خود لطفا پیج قله در اینستاگرام به آدرس @gholleh_com  را دنبال کنید.

پارامترهای هواشناسی

Sn:ارتفاع برف به سانتی متر  ,  Ra:میزان بارش  به میلیمتر  ,  Ws:سرعت باد  به  کیلومتر بر ساعت , WG:سرعت باد جستی  به  کیلومتر بر ساعت ,  Hu:رطوبت به درصد  ,  Pr:فشار ها  به هکتو پاسکال ارایه می شود.
گزارش صعود های قله
گزارش صعود گروه کوهنوردی  صعود قلم  اعضای گروه  سیامک شایان پور باشگاه دماوند- حسن آلله قلی و مهرداد خداپرست باشگاه اسپیلت-شهرزاد رحمتی باشگاه آلپ-رامین عابدی و یاشار رستمی رسانه قله  تاریخ اجرای برنامه 1399-08-02 06:00:00    مشاهده گزارش صعود

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری #کوهستان #زندگی
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید