جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله مورود

مشاهده وضعیت هوای قله مورود در هفت روز آینده
مورود، روستایی از توابع بخش آسارا شهرستان کرج در استان البرز ایران است.
روستای مورود در ۳۵ کیلو متری جاده کرج_چالوس قرار دارد.این روستا با یک جاده اسفالت که حدود ۵ کیلو متر طول دارد به جاده چالوس وصل می‌شود.برای رفتن به این روستا می‌توان از تاکسی‌های خطی که در میدان کرج قرار دارد استفاده کرد.ارتفاع روستا مورود حدود ۲۱۰۰ متر می‌باشد . یکی از پر بازدید کننده ترین و زیبا ترین مکانها ابشار زیبا و بلندی،به نام ((چاه سر تندور)) به زبان محلی که به معنی چاه بر روی تنور میباشد که راه ورود به این ابشار زیبا بعد از ورودی به روستا و پس از نگهبانی در سمت چپ به مدت ۱۵ دقیقه کوهپیمایی میباشد .همچنین در نزدیکی روستا در سمت راست در کنار جاده یک چشمه وجود دارد.در سمت جنوب شرقی روستا قله منار ( گله وی) با ارتفاع تقریبی ۳۵۲۰ واقع شده‌است.این قله حد فاصل بین این روستا و روستا واریان و سیجان است.در گذشته نه چنان دور راه ارتباطی این روستا با تهران از سمت شرق روستا در مجاورت کوه‌های لانیز(هلی‌ورک)سیجان و سنگان بود.
در داخل دره مورود رود خانه‌ای می‌باشد که در تمام فصول سال اب دارد. تقریباً اکثر شیارهای کوه دارای شاخه‌هایی از چشمه‌های جوشان می‌باشد که همگی به رودخانه اصلی منتهی می‌شوند که از ان برای آبیاری باغ هاو... استفاده می‌کنند و مازاد اب مصرفی به سمت سد امیر کبیر جاری می‌شود.در اردیبهشت ماه نیز در مورود دامنه‌هایی پر از گل‌های زرد و لاله قرمز مشاهده خواهید کرد.
زبان مادری مردم روستای مورود تاتی است.

شهرهای نزدیک :
تهران
کرج-چالوس

رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
دسترسی از طریق روستای مورود:
اگر از تهران عازم روستای مورود هستید باید از بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص) به طرف شهر کرج و ابتدای جاده چالوس حرکت کنید. از سد کرج حدود ۱۰۰ متر بعد از تابلوی پل خواب فرعی روستای مورود در سمت راست جاده را مشاهده می کنید که بعد از طی مسیر حدود ۵ کیلومتر به ورودی روستا می رسید. توجه داشته باشید که به خاطر شیوع ویروس کرونا امکان بردن ماشین به داخل روستا را ندارید و باید ادامه مسیر را پیاده روی کنید که البته با وجود هوای خنک و طبیعت زیبا نبود ماشین اذیتتان نمی کند.

ارتفاع قله:
3009 متر
عوارض طبیعی موجود:
رودخانه مورود
رودخانه مورود از قله سیاه سنگ که ارتفاع آن ۳۵۰۰ متر است سرچشمه می‌گیرد و به رودخانه کرج ملحق می شود و به سد امیرکبیر می‌ریزد و در تمام فصول سال پر آب است. این رودخانه یکی از جاهای دیدنی روستاست که می توانید در کنار آن برای لحظاتی کوتاه از گرمای هوا رها شوید.

طول مسیر:
5 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
2 ساعت و نیم
وضع آب و هوای منطقه:
معتدل و کوهستانی
بهترین فصل صعود به قله:
بهار و تابستان
یخچال ها:
ندارد
چالش های موجود در مسیر:
متوسط
آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه مورود دیگر جاذبه طبیعی این روستاست. در سمت راست روستا و کنار جاده چشمه مورود را مشاهده می کنید که از لوله در بین کوه، آب پرحجمی بیرون می آید. گفته شده این آب چشمه مورود آب معدنی است و حتی قرار بوده در این مکان کارخانه آب معدنی ساخته شود که با مخالفت مردم محلی مواجه شده است.
آبشار مورود:یکی از مهمترین و دیدنی ترین جاذبه های روستای مورود، آبشار مورود است. نام دیگر این آبشار چهارصد تنور است که یکی از بکرترین آبشارهای چالوس است. خبر خوب اینکه بعد از رسیدن به روستا قرار نیست مسیر طولانی تا رسیدن به آبشار طی کنید. از نگهبانی تا رسیدن به آبشار حدود بیست دقیقه پیاده روی دارید. و بعد از طی کردن این مسیر آبشار مرتفعی را مشاهده می کنید که سه طبقه است. مسیر آبشار شیب نسبتا تندی دارد که چندان مناسب سالمندان و کودکان نیست. هوای خنک اطراف آبشار حسابی خستگی راه را برطرف می کند. کمی آب بازی در این مکان نیز جهت لذت بیشتر توصیه می شود.

جان پناه ها و محل های تامین آب:
دارای چشمه در مسیر کوهنوردی
پوشش گیاهی منطقه:
گونه هاش شاخص گیاهی منطقه عبارتند از: ارس، توس، گون، درمنه، گل گندم البرز مرکزی، کاسنی، توسکا، زبان گنجشک، آویشن و گلپربلوط شاه بلوطی برگ، آکاسیای ابریشمی، له‌له خزر، شمشاد هیرکانی، گردو، انجیر هیرکانی، را می‌توان مشاهده کرد. از درختان بوته‌ای می‌توان از آلوچه، ازگیل، زالزالک، ارجنگ، انار، شمشاد کولخیسی، کوله‌خاس، دانایا
پوشش جانوری منطقه:
حدود ۴۸ گونه پستاندار از جمله مرال، خرس قهوه ای، کل و بز، مرال، قوچ و میش، پلنگ، گربه وحشی، گرگ، گراز، تشی، سمور سنگی و… در این منطقه شناسایی شده است.
پرندگان: ۱۵۶ گونه پرنده از جمله عقاب طلایی، کبک، کبک دری، تیهو ، شاهین، دلیجه در این منطقه شناسایی شده است.
خزندگان و دوزیستان: ۲۶ گونه خزنده از جمله افعی قفقازی، افعی البرزی، مار جعفری و ۷ گونه دوزیست و ۱۷ گونه ماهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شناسایی گردیده است.

منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com