جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله کوه قوش گلی

مشاهده وضعیت هوای قله کوه قوش گلی در هفت روز آینده
قله کمال (قوچ‌گلی داغی) با ارتفاع 3131 متر، بلندترین قله رشته کوه سهند و مرتفع‌ترین نقطهٔ استان آذربایجان شرقی محسوب می شود و در محدودهٔ شهرستان بستان آباد قرار دارد.
روستای مشهور لیقوان و درجنوب روستای ثمر خزان قرار گرفته است. دامنه های شمالی قوچ گلی با شیب ملایم به وسیله کوههای یانوق داغ (کوه سوخته) به جلگه تبریز منتهی میگردد.در جبهه شمالی سهند کوههای بویوک داغ،لیقوان داغ، برکت داغی،دمیرچی داغ، زری داغ،الوان داغ، موتال داغ و قوچ گلی داغ واقع شده که مشرف به جلگه تبریز و بستان آباد می باشند .
کوه‌های کمال، جام، سهند، سلطان، دمیرلی، آغ‌داغ، موتال داغی، شیر داغی، حرم داغی، گیرو داغی، آتاشان و درویش از مهم‌ترین قلل رشته‌کوه سهند محسوب می‌شوند.
وجه تسمیه : در بین کوهنوردان به کمال داغی شهرت دارد.

شهرهای نزدیک :
تبریز
رشته کوه:
سهند
مسیرهای صعود:
جهت رسیدن به ابتدای مسیر قله کمال یا قوچ گلی باید از روستای سعید آباد به سمت روستای ایرانق یا پیست اسکی سهند ادامه مسیر داد.
ارتفاع قله:
3131 متر
عوارض طبیعی موجود:
مراغه پیست اسکی سهند تبریز
پیست اسکی در دره شاهیوردی
دریاچه قوچ گلی داغی در موقعیت جغرافیایی در استان آذربایجان شرقی واقع است. این دریاچه در نزدیکی روستای ثمرخزان در ۳۰ کیلومتری تبریز در مسیر جاده میانه واقع شده است. از ثمر خزان جاده ای در جهت جنوب تا دریاچه قوچ گلی کشیده شده است که می توان آن را با ماشین طی نمود و کسانی که مایل به استفاده بیشتر از اوقات فراغت خود می باشند می توانند مسیر ثمر خزان تا دریاچه را پیاده طی نمایند که در حدود ۳ ساعت راهپیمائی خواهد داشت . بدین ترتیب که مسیر جاده را در حدود ۴۵ دقیقه ادامه می دهیم و پس از کم کردن حدود ۱۰۰ متر ارتفاع به منطقه چمنزاری که رودخانه ای به نام حدیر چائی در آن جاری است می رسیم . در انتهای چمنزار و دره سمت چپ ( دره ای که آب آن کم است ) چشمه آب سردی وجود دارد که می توان قمقمه ها را از آنجا پر نمود . مسیر از توی دره مرتباً به سمت جنوب ادامه پیدا می کند تا این که بعد از ۲ ساعت به دریاچه قوچ گلی می رسیم که گویا محل آبشخور حیواناتی از قبیل قوچ و بز وحشی و کل بوده است که علت نامگذاری قله را می رساند . این دریاچه در قسمت شمال قله قرار گرفته است.
این رودخانه شعباتی چند از دشت شاه یوردی دریافت داشته و به سمت جنوب جاری می شود . رودخانه سعید آباد چائی از جبهه شمالی این کوه سرچشمه گرفته و پس از مشروب ساختن روستاهای ثمر خزان متنق ایرانق و سعید آباد در نهایت به تلخه رود می ریزد حجم سالانه این رودخانه در حدود 67/9 میلیون متر مکعب می باشد . دامنه های شمالی قوچ گلی با شیبی ملایم و به وسیله کوههای یانوق داغ ( کوه سوخته ) به جلگه تبریز منتهی می گردد . این کوهها بین 500 الی 600 متر ارتفاع دارد و در بعضی از قسمتهای آن کشت گندم وجود هندوانه و نخود به صورت دیم رواج دارد . در جبهه شمالی سهند کوههای بویوک داغ ، لیقوان داغ ، برکت داغی ، دمیرچی داغ ، زری داغ ، الوان داغ ، موتال داغ و قوچ گلی داغ واقع شده اند که مشرف به جلگه تبریز و بستان آباد می باشند .

طول مسیر:
8.85 کیلومتر


زمان  مناسب برای صعود به قله:
5 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
اکثراً در ماههای سرد سال و اوایل بهار به صورت برف در دامنه های آن انباشته می شود . رودخانه رفتوچای که یکی از سرچشمه های رودخانه قزل اوزن می باشد از این قله سرچشمه میگیرد .
بهترین فصل صعود به قله:
بهار(خرداد)
صعود قله کمال در فصل های بهار، تابستان و پاییز آنچنان دشوار نیست اما شواهد زمستان سرد منطقه را نشان می داد. به خصوص بر روی یال غربی باد سرد در زمستان بسیار محتمل است.

یخچال ها:
اکثراً در ماههای سرد سال و اوایل بهار به صورت برف در دامنه های آن انباشته می شود . رودخانه رفتوچای که یکی از سرچشمه های رودخانه قزل اوزن می باشد از این قله سرچشمه میگیرد .
چالش های موجود در مسیر:
با توجه به نبود پارکینگ، بهتر است لوازم با ارزش و مدارک خود را به همراه داشته باشید که علیرغم امنیت منطقه مثل بنده در ارتفاع بالا با مشاهده توقف خودرو یا موتوری در کنار خودروی خود مضطرب نشوید.
اگر صعود از یال شمالی قله انجام شود، مسیر قله پاکوب مشخص و شیب متوسط دارد.

آبشارها و چشمه های مسیر:
رودخانه و چشمه در طول مسیر
جان پناه ها و محل های تامین آب:
در طول مسیر چشمه وجود دارد. جویبارهایی که بر اثر ذوب برف روان بود در دشت دامنه کوه پراکنده بودند.
پناهگاه دارد.

پوشش گیاهی منطقه:
کشت گندم وجود هندوانه و نخود به صورت دیم رواج دارد . انواع گون ها و گونه هایی از درمنه و گند میان علوفه ای و گونه های مرغوب لگومینوز و نیز انواع درختان و درختچه های خشکی پسند از جمله بنه، ارس، بادام کوهی و زرشک وجود دارد.

پوشش جانوری منطقه:
خرس سیاه گوش، گربه پالاس، گربه وحشی، روباه و انواع پرندگان شکاری مثل عقاب طلایی و شاهین و انواع پرندگان مهاجر آبزی
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
پناهگاه
نوشته شده توسط  H
 
سلام.در مسیر کمال یا قوش گلی کجا پناهگاه داره؟
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com