جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله دیو آسیاب

مشاهده وضعیت هوای قله دیو آسیاب در هفت روز آینده
لار، دشتی وسیع و زیباست که در دامنه‌های کوه دماوند قرار دارد. بخش شمالی این دشت جزو استان مازندران و بخش جنوبی آن متعلق به استان تهران و منطقه لواسانات می‌باشد. دشت لار زیبایی‌های منحصربفردی را در خود جای داده و یکی از مهم‌ترین مقاصد طبیعت‌گردی منطقه شمالی کشور محسوب می‌شود.
برای تماشای چشمه دیو آسیاب ابتدا باید خود را به دشت لار برسانید. در ارتفاعات شمالی این دشت، دریاچه ای دایره‌‌ای شکل با قطر 20 متر و عمق دو متر را خواهید دید. دریاچه‌ای با آب فیروزه‌ای رنگ که مانند یک نگین در میان زمینی وسیع و پر از گل‌های رنگارنگ، می‌درخشد. نکته‌ای که باعث متفاوت بودن این دریاچه میشود، آب آن است که به زیبایی از عمق زمین می‌جوشد و هر بیننده‌ای را محو تماشای خود می‌کند. دو آبگیر کوچک و بزرگ در میان دریاچه وجود دارند که آب دیو آسیاب را تامین می‌کنند. از این رو، این دریاچه با عنوان چشمه دیو نیز شناخته می‌شود.
در نزدیکی قله دماوند و دشتی که خودش را در کوهپایه این قله پهن کرده است، برای دسترسی به چشمه دیو آسیاب باید به آنجا بروید، دشتی که نیمی از آن در یک استان و نیمی دیگر در استانی دیگر واقع شده است، به گونه ای که بخش شمالی و شمال شرقی آن در استان مازندران و بخش جنوبی و جنوب غربی آن در لواسانات شهرستان شمیران استان تهران قرار گرفته است. این دشت از سال ۱۳۵۴ با نام پارک ملی لار شناخته می شود و از سال ۱۳۶۱ به عنوان منطقه حفاظت شده که از سال ۷۰ شکار در برخی مناطق آن ممنوع شده است. دشتی که هر بخش از آن زیبایی هایی منحصر به فرد دارد، منظره ای از قله دماوند و ان طرف تر دشتی پر از گل های شقایق که زیبایی های این منطقه را دو چندان می کند.
کوه‌های دشت لار: دماوند، دیو آسیاب، یخ کمر، گل زرد، پهنک، زرشکی، کمردشت، نمک کوسر، سیاه چال، آرو، اسبی کالک، کافر راه و کبود

شهرهای نزدیک :
تهران شهرستان شمیران
رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
دسترسی و ورود به پارک ملی لار از سه مسیر ماشین رو صورت می گیرد مسیر اول از طریق منطقه لواسان بزرگ و از روستای ایرا تا پاسگاه محیط بانی قوش خانه و ورودی جنوبی پارک در جاده ای خاکی امتداد می یابد. روستای ایرا از یک سو با شهر رودهن و از یک سو با جاحرود و مسیر سد لتیان قابل دسترس است. مسیر دوم از جاده هراز و سه راهی پلور به سمت پست ورودی محیط بانی دلیچای و ورودی شرقی پارک در جاده ای آسفالت امتداد می یابد. مسیر سوم از طریق روستای گرمابدر شهرستان شمیرانات در نزدیکی فشم است که از طریق گردنه یونزار به غرب پارک دسترسی دارد و بیشتر مورد استفاده دامداران بومی و عشایر قرار می گیرد. علاوه بر این مسیر مالرو روستای افجه لواسان کوچک، دشت هویج، گردنه افجه بشم و از آنجا به دشت لار کوچک یا لار خشک می رسد و مسیری صعب العبور از روستای امامه لواسانات وجود دارد که بومیان مرتع دار و دامدار آین روستا جهت دسترسی به لار از آن استفاده می کنند. البته دشت لار بیش از صد سال محل ییلاق عشایر ورامین، پاکدشت، گرمسار و دماوند بوده که شامل طایفه هداوند، پازوکی، شیرکوند، کلهر، عرب قشقایی و اندکی عشایر سنگسر هستند که عمدتا دارای سند ثبتی مرتع و مزرعه می باشند که بعد از قانون ملی شدن منابع طبیعی، جنگلها و مراتع شامل استثناء شده و پروانه چرای دام دریافت کرده اند.
ارتفاع قله:
3842 متر
عوارض طبیعی موجود:
یکی از شگفتی های طبیعت در غرب کوه دماوند ودر شمال پارک ملی لار ، دریاچه کوچک مدوری به رنگ فیروزه ای و به قطر ده متر است که در بالای تپه ای قرار دارد و دو چشمه جوشان ( آرتیزیین ) ، درست در میان این حوضچه به بالا می آیند بدون آنکه سطح آب حوضجه تغییری کند و یا سرریزی به جای دیگر داشته باشد .
طول مسیر:
24 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک و نیم روز
برای صعود یک روزه این قله علاوه بر داشتن آمادگی جسمانی لازم ، اطلاعات کوه شناسی ومسیرهای صعود قلل منطقه الزامیست.

وضع آب و هوای منطقه:
آب وهوای کوهستانی با زمستانی بسیار سرد و برفی و تابستانی دلپذیر
بهترین فصل صعود به قله:
اواخر بهار و اوایل تابستان
یخچال ها:
وجود برفچال و یخچال در مسیر
چالش های موجود در مسیر:
صعود زمستانه با تجهیزات کامل کوهنوردی امکان پذیر است.
وقوع بهمن در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار

آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه دیو آسیاب
آبشارهای فصلی

جان پناه ها و محل های تامین آب:
پناهگاه ندارد. اما می توان در نزدیکی گوسفند سرا کمپ برپا کرد.
چشمه و جویبار در مسیر موجود می باشد.

پوشش گیاهی منطقه:
عمدتا از نوع علفزار، بوته زار و پوشش آلپی می باشد و گیاهان داروی صنعتی و غذایی شامل والک، گلپر، چای کوهی، گل گاوزبان، شیرین بیان، کاسنی، آویشن، پیازک، موسیر، باریجه، گون، خوگوشگ، پونه، کاکوتی، شقایق ، استوخودوس و قارچ

پوشش جانوری منطقه:
گونه های جانوری: در فصول مختلف سال پرندگان مهاجر و بومی چون کبک، کبک دری، بلدرچین، باکلان، حواصیل سفید و خاکستری و انواع پرندگان شکاری از جمله عقاب طلایی و هما و از پستانداران می توان گوسفند وحشی البرز مرکزی، کل و بز، پلنگ، گرگ، خرس قهوه ای، گراز، شغال و روباه را نام برد. برخی از خزندگان، دوزیستان و آبزیان پارک ملی لار عبارتند از افعی البرزی، بزمجه، انواع مارمولک و قورباغه و آبزی معروف منطقه نیز ماهی قزل آلای خال قرمز می باشد.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com