جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله شاهوار

مشاهده وضعیت هوای قله شاهوار در هفت روز آینده
قله شاهوار بلندترین قله البرز شرقی و بلندترین قله و بام استان سمنان است واین کوه مرز طبیعی بین دو استان سمنان و گلستان می باشد که در نزدیکی شهر شاهرود و در فاصله ۲۵ کیلومتری (هوایی) شمال غربی و در شرق روستای تاش و جنوب روستای سیاه مرزکوه واقع شده است. این قله مرز طبیعی بین دو استان سمنان و گلستان است. کوه شاهوار مانند سد بزرگی باعث بوجود آمدن دو اقلیم آب و هوایی مرطوب و بارانی در بخش شمالی کوه و خشک و کویری در بخش جنوبی کوه شده است.
نام قله شاهوار مرکب از "شاه" و "وار " به معنای "چون شاه" و یا "هرچیز لایق شاه" است.
شاهرود از شهرهای استان سمنان بوده و دارای نامهای قدیمی : حنچره – شخره – شاخره می باشد. شاهرود در حد فاصل میان راه تهران به مشهد در ۴۰۰ کیلومتری قرار گرفته و از شمال به گرگان و از غرب به بزوار و بردسکن و از جنوب غربی به دامغان منتهی می شودشاهرود در حد فاصل دو آب و هوای مرطوب و بارانی شمال و کویری جنوب قرار دارد.جاهای گردشگری و دیدنی : چنار سوخته – تکیه زنجیری (بازار) – مسجد امام حسن عسگری – مسجد و آرامگاه بایزید بسطامی – موزه حیات وحش – موزه آب اشاره کرد.
روستای مجن : در ۳۸ کیلومترطی شمال غربی شاهرود قرار گرفته و تنگه داستان که آبشار گراب مجن یکی از دیدنی ترین آبشارها می باشد. بعد از رسیدن به روستا ۸ کیلومتر جاده خاکی شما را به سد مخزنی مجن رسانده که دارای راه بند بوده و مبلغ ۲۵۰۰ تومان ورودی دارد و تا یه یال آبشار می رسیم.
روستای تاش بالا : در ۴۴ کیلومتری شمال غربی شاهرود و محل صعود کوهنوردان به قله شاهوار می باشد.از اول جاده تاش ، مسیر جاده به صورت چهارباغ می باشد که راه مرکزی ایران را شاهرود به شمال گرگان می رساند.
چشمه پیرمیشی و معدن بوکسیت تاش: جای مقدس و قابل ستایش برای اهالی روستا بوده و دارای یک سرویس بهداشتی و مقدار زیادی ظرف جهت پخت و پز و یک سمبل بیرق که پارچه های زیادی به آن بسته شده و دارای چشمه آب و درختان بید و داغداغان زیاد وجود دارد.

شهرهای نزدیک :
سمنان (شهرستان شاهرود، روستای تاش علیا)
گلستان
شهرستان شاهرود در فاصله ۲۵ کیلومتری

رشته کوه:
البرز شرقی
مسیرهای صعود:
مسیرهای صعود به قله شاهوار:
الف) مسیر غربی: شهرستان شاهرود، از کنار روستای تاش علیا؛ که خود دو مسیر دارد:
1- چشمه خرسی
2- دره پیرمیشی (مسیرفنی)
ب) مسیرجنوبی: از کنار روستای نکارمن
ج) مسیر شمالی: از کنار روستای سیاه مرزکوه
مسیر دسترسی به شاهرود : کرج – بلوار آزادگان – سه راه خاوران – پاکدشت – گرمسار – سمنان – دامغان – شاهرود – سه راهی روستای مجن – روستای تاش بالا – معدن بوکسیت

ارتفاع قله:
3883 متر
عوارض طبیعی موجود:
چشمه خرسی
دره پیرمیشی

طول مسیر:
9 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
4 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
طوفان شدید و بوران و حجم سنگین برف از مشخصه های اصلی صعود به شاهوار در فصل زمستان محسوب می گردند.


بهترین فصل صعود به قله:
اواخر تیرماه
یخچال ها:
ندارد.
چالش های موجود در مسیر:
در فصل تابستان معمولا قله شاهوار و قله گاوکشان استان گلستان را به‌علت نزدیکی به یکدیگر در یک برنامه صعود می‌کنند.
دره پیرمیشی مسیری فنی دارد و بهتر است در فصل زمستان با تعداد بالا صعود نشود.
در منطقه با ردپای خرس روبرو می شوید.

آبشارها و چشمه های مسیر:
آبشار کبودال : در موقعیت جغرافیایی E365219 N545319 در ۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر علی آباد کتول از توابع استان گلستان واقع است. در ضلع جنوب شرقی شهرستان و در دل جنگل و دامنه ی کوه هارون به فاصله ی 4 کیلو متر آنچه که چشم هر بیننده ای را نوازش می دهد طبیعت بکر و رود خانه ی با صفای کبودوال می باشد که یکی از زیباترین آبشار ها (و تنها آبشار خزه ای ایران) را در خود جای داده است.

در صورتی که از شهر گرگان به سمت علی آباد حرکت کنید تابلوها شما را به سمت آبشار و جنگل های کبودوال راهنمایی می کند که پس از 5 کیلومتر مسیر جنگلی به محل پارک خودرو خواهید رسید و از آنجا با پیاده روی نیم ساعته و گذر از کنار رودخانه به آبشار تمام خزه ای کبودوال میرسید. آب این آبشار از دامنه شمالی کوه هارون به ارتفاع 1780 متر سرچشمه می گیرد و با عبور از جنگل زیبای کبود وال منظره بسیار بدیعی را بوجود آورده است. این آب زلال و شفاف بوده و قابلیت شرب دارد.
آبشار کبودوال که از چشمه های جنوبی تشکیل گردیده در عمق دره ای که جنگل انبوهی آن را پوشانده واقع گردیده، آب آن زلال و شفاف بوده، زمزمه حرکت آب در فضای آرام و سکوت جنگل، بهترین وسیله تسکین و آرامش انسان است.آب این رودخانه و آبشار قابلیت شرب دارد و در مسیر آبشار، سکوها و چادرهای انفرادی و گروهی به تعداد کافی و مناسب نصب شده است. آلاچیقها و مسیرهای دسترسی نیز تعبیه شده اند.
چشمه خرسی
دره پیرمیشی


جان پناه ها و محل های تامین آب:
در فصل بهار روی قله چند آبگیر زیبا شکل می گیرد.
آب آشامیدنی : فقط در منطقه معدن و چشمه پیرمیشی

پوشش گیاهی منطقه:
زرشک – انواع گون – جارو علفی – زیره وحشی – نسترن وحشی – اُرس – گندمی

پوشش جانوری منطقه:
خرس قهوه ای، خوک وحشی، خرگوش، گرگ، شغال و پرندگانی مانند کبک دری و تشی
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com