جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله وزرا

مشاهده وضعیت هوای قله وزرا در هفت روز آینده
درۀ ورزا درۀ پرآبی است که از جان‌پناه مطبخ در شمال روستای لالان به گردنۀ ورزا می‌رسد و پررفت‌وآمدترین راه صعود به خلنو است. این گردنه حدود ۹۰۰‘ ۳ تا ۰۰۰‘۴ متر از سطح دریا بلندی دارد و در جهت شرق به غرب کشیده شده است و روی خط‌الرأس قله‌های اطراف آن، قله‌هایی با ارتفاع بیش از ۰۰۰‘۴ متر واقع‌اند. دو سوی گردنه، به دو دشت بزرگ منتهی می‌شود؛ یکی در سمت شمال، پشت قله‌های معروف به ورزاب ها که رود بزرگ لار از میان آن می‌گذرد و چشمه‌های فراوانی دارد و به دوآب خرسنگ منتهی می‌گردد؛ و دیگری دشت جنوبی که همان دشت جانستون (در جنوب شرقی) و تنگۀ ورزا (در جنوب غربی) است که امتداد تنگۀ ورزا به تنگۀ معروف لالان و آبشار لالان (خلنو) می‌رسد.
از روی گردنه در ۴ سو به ترتیب از شمال قله‌های خلنوبزرگ و برج و پالون‌گردن، از جنوب قله‌های سرک‌چال، از غرب هرزه‌کوه و از شرق وزوا و جانستون دیده می‌شوند. یک تپۀ حدود ۱۰۰متری میان این گردنه قرار گرفته است که آن را به دو بخش تقسیم می‌کند. ورزا در گویش محلی به معنی گاو نر است. مردم محلی این گردنه را بُزه‌رو نیز می‌خوانند؛ این نام به معنای جایی است که فقط بز کوهی از آن می‌گذرد.
خط الراس هرزه کوه در منطقه البرز مرکزی شامل یازده قله اصلی است که بیشتر آنها بسیار سرسخت و تیغه ای میباشند و جزو اهداف بسیار زیبای کوهنوردی در این منطقه هستند. این خط الراس که از جنوب شرقی به شمال غربی امتداد دارد، از طرف شرق از قله برج (در شمال روستای لالان) شروع می شود که خود این قله محل انشعاب چهار خط الراس معروف در این منطقه است و از طرف غرب نیز به روستای وارنگه رود و و روستای ولایت رود ختم میشود.
قله های اصلی این خط الراس از شرق به غرب عبارتند از : برج ، هرزه کوه شرقی ، هرزه کوه غربی ، خرسچال ، فراخ نو ، بند دالکولی ، دالکولی ، شیورکش ، نوسوم بویدر ، سه چال و سیکنو (سکه نو).

شهرهای نزدیک :
تهران - فشم – زاگون-لالون
رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
۱. از گردنۀ لجنی در محدودۀ کوهستانی شمشک باید به طرف قلۀ سرک‌چال و سپس قلۀ ورزا رفته، از قلۀ آخری با یک فرود چندصد متری (ح ۲۵۰ متر) در جهت خط‌الرأس کوه برج فرود آمد.
۲. از طریق دوآب‌خرسنگ و قلۀ جانستون باید به تدریج در جهت شرق ارتفاع گرفته، تا به قلۀ برج رسید و از آنجا در جهت سرک‌چال ارتفاع را کم ‌کرد.
۳. از راه ولایت‌رود و گاجره در جادۀ کرج ـ چالوس و در سمت غرب کلون‌بستک باید مسیر رودخانه را در جهت شمال کلون‌بستک (خورتوئک) ادامه داد، با یک راه‌پیمایی طولانی ۱۰ساعته به پای قلۀ ورزا رفت و شیب تند را تا سر قله بالا رفت و در نهایت با کاهش ارتفاع به گردنه رسید که البته این راه بسیار طولانی است.
۴. بهترین راه صعود به گردنه، حرکت از جهت رود لالان از روستای لالان و به طرف تنگه و آبشار، و ارتفاع گرفتن تدریجی به طرف قلۀ ورزا و در پایان کاهش ارتفاع و رسیدن به گردنۀ ورزا ست.
مسیرهای اصلی جهت صعود به قله هرزه کوه :
1- یال شمال شرقی از طریق قله برج
2- یال جنوبی از طریق قله و گردنه ورزا
3- یال غربی از طریق خط الراس هرزه کوه و قله خرسچال

جهت رسیدن به قله و گردنه ورزا سه مبدا اصلی وجود دارد :
1-مسیر جنوب شرقی از روستای لالان در منطقه لواسانات و رودبار قصران که قله ورزا در انتهای دره اصلی آن قرار دارد
2-مسیر جنوبی از طریق یال شمالی قله سرکچال سه
3- مسیر غربی از طریق دره دریوک که از مبدا دیزین آغاز میشود

ارتفاع قله:
3977 متر
عوارض طبیعی موجود:
تنگه لالان
تنگه ورزا در طبیعت زیبای روستای لالان از توابع اوشان فشم
گردنه ورزا گردنه‌ای در خط‌الرأس کوه‌های نور البرز مرکزی میان قله‌های سرکچال وخط‌الرأس خلنو است.
این گردنه حدود ۳۹۰۰ تا ۴۰۰۰ متر از سطح دریا بلندی دارد و در جهت شرق به غرب کشیده شده است و روی خط‌الرأس قله‌های اطراف آن، قله‌هایی با ارتفاع بیش از ۴۰۰۰ متر واقع‌اند.

طول مسیر:
8 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
5ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
با مراجعه به قسمت هواشناسی کوهستان از سایت www.gholleh.com اطلاعات خود در زمینه هواشناسی قله رامشاهده بفرمایید.
بهترین فصل صعود به قله:
تابستان
یخچال ها:
ندارد
چالش های موجود در مسیر:
تیغه ژاندارک: تیغه‌های فنی و با ابهت ژاندارک در مسیر صعود جذابیتی خاص برای خلنو ایجاد کرده است. برای عبور از این تیغه‌ها که در ارتفاع ۴۲۰۰ متری قرار دارند باید یک پا را در یک سمت کوه و پای دیگر را در سمت مقابل گذاشت و به اصطلاح خرسواری کرد. پیمایش این بخش تیغه‌ای جذابیت بسیار زیادی می‌تواند برای کوهنوردان به خصوص در فصل زمستان داشته باشد.
آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه تلخاب ) چشمه زیبای تلخاب در مسیر صعود جذابیتی منحصر به فرد به شمار می‌رود. چشمه تلخاب دارای آب گازدار با طعم تلخ است و آب خنک این چشمه که از بستر کوه با فشار بیرون می‌زند بستر اطراف این چشمه را متمایل به رنگ قرمز کرد است.(
جان پناه ها و محل های تامین آب:
درطول مسیر گوسفندسرا جهت استراحت و شب مانی وجود دارد.
پوشش گیاهی منطقه:
گل پر، گزنه، خار، گون، آویشن
پوشش جانوری منطقه:
حیواناتی مانند کل، بز، قوچ، میش، خرس قهوه‌ایی، روباه، گرگ، گراز و پرندگانی چون عقاب طلایی، هما، کبک، دری، چکاوک، هدهد ساکن این منطقه هستند.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com