جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله تنان

مشاهده وضعیت هوای قله تنان در هفت روز آینده
کوه هفت تنان(به لهجه محلی: هفتنون یا هفترون) با ارتفاع 4065 متر از سطح دریا در منطقه بخش سردشت دزفول واقع شده‌است. هفت تنان یکی از اکوسیستم‌های ارزشمند زاگرس میانی در شمال سردشت خوزستان بوده و زیستگاه جانورانی چون کل و بز ایرانی، خرس، پلنگ و رویشگاه بلوط ایرانی، بادام، کلخنگ، بنه و …. می‌باشد. شرایط زیستگاهی بویژه دست نخوردگی منطقه، تنوع حیات وحش و پوشش جنگلی و همچنین حفاظت از نسل حیات وحش آن و جلوگیری از شکار بی‌رویه شرایط را برای تعیین منطقه فوق بعنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست تحت عنوان شکار ممنوع مهیا نموده‌است. کوه هفت نان یکی از کوه‌هایی است که در ایام مختلف سال به خصوص بعد از بارندگی از شهر سردشت و شهرستان دزفول مشخص است و منظرهٔ زیبایی را به افق سردشت دزفول می‌دهد.
در مجاور این کوه روستای ابوالحسن واقع شده‌است و "دژ محمدعلی خان بختیاری" نیز در روبروی این کوه واقع گردیده‌است. کوه‌های متعددی در شمال منطقه بخش سردشت از مجموعه رشته کوه‌های زاگرس وجود دارد که کوه هفت تنان یکی از این کوه‌هاست. این رشته کوه که بلند ترین کوهستان زاگرس مرکزی محسوب می شود ، از شمال غربی به طرف جنوب شرقی کشیده شده و در شهرستان کوهرنگ قرار دارد
این قله و مخروط ذوزنقه ای قله در قسمت شمالی خط الراس زردکوه و حدفاصل قلل کینوو ایلوک در جنوب شرقیو دره رودخانه بازفت در سراسر نواحی غربی آن جاری است. قله توسط شاخک 3862 متری شرقی به یال صخره ای متصل گردیده که تا نزدیک تنگ ایلوک پاین می آید.
هفت تنان در نزد عشایر به معنی هفت مردان یعنی هفت مرد مقدس که از جور حاکمان وقت به کوه پناه آورده و در دل کوه بخاطر جلوگیری از گزند دشمنان از نظر ها غایب شده اند .

شهرهای نزدیک :
دزفول- خوزستان
شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال بختیاری
اصفهان

رشته کوه:
زاگرس
مسیرهای صعود:
راهنمای مسیر صعود:
1- بخش کوچک چلگرد را پشت سر گذارده ووارد جاده خاکی تاسیسات سد کوهرنگ می شویم. مسیر کم کم ارتفاع می گیرد. توسط وسیله نقلیه خود را به ده شیخ علیان می رسانید. در مقابل خود پانورمایی از خط الراس عظیم زردکوه می بسنسد. مسیر را در پهن دشت آبادی به سوی رودخانه آبسرده که در واقع شاخه شمالی کوهرنگ است به سمت ذ.زنقه بزرگ هفت تنان با لکه برف های جاودانه ادامه می دهید که در ادامه به رودخانه بزرگی می رسید. در این محل نقطه ای به نام جه جی یا جه جه چند صخره بزرگ است.
پس از پیمایش دشت ایلوک مسیر را به سمت جنوبمتمایل شده وارد دره یخچالی ایلوک می شوید. این مسیر دارای صخره های اصلی و دامنه پرشیب می باشد. یال ضحره ای قله 3862 متری با قله نوک تیز آن تقریبا در جناح شمالی دیده می شود. در انتهای یخچال ایلوک یک یال کوچک درشیب نسبتا تندیبه سوی قله به صعود ادامه دهید. با پشت سر گذاشتن زبانه های یخچالی، خود را به گردنه ای در نزدیکی شیب اصلی قله هفت تنان می رسانید.
2- برای صعود به این کوه افسانه ای که به پلنگ چهارمحال معروف است و نزد عشایر از اهمیت خاصی برخوردار است . باید از چلگرد به شیخ علیخان رفت که فاصله آن در حدود 10 کیلو متر است جاده مذکور به روستا های سر آقا سید و خویه منتهی می شود . شیخ علیخان می تواند آغاز حرکت باشد اما مناسب تر این است که جاده را ادامه داده و در حدود 2 کیلو متر پس از شیخ علیخان در مکانی به نام گلچین که جایگاه کوچ نشینان به صورت متمرکز می باشد ، حرکت کوه پیمایی را آغاز کرد.

ارتفاع قله:
4065 متر
عوارض طبیعی موجود:
چشمه نسبتا بزرگی به نام گلچین در کنار جاده وجود دارد . و زیر آن استخری ایجاد شده است از این محل حرکت به سوی هفت تنان شروع می گردد .ابتدا از یکی از شاخابهای رودخانه کوهرنگ گذشته و پس از صعود از پادگانه به سمت مقابل رود خانه از تپه ای با ارتفاع حدود 100 متر بالا رفته و وارد دشت مارمولکی می شویم .هفت تنان از دور هم چون اسبی کهر روی دو پای خویش بلند شده و سر بر افراشته به نظر می اید منطقه پوشیده از گل های زیبا و گیا هان تازه روئیده ای است که عطر آنها فضا را پر کرده این ویژگیها به همراه دیوار عظیم کوهستان زردکوه که قله ها و ستیغ های بلند و سر به فلک کشده آن تا پایین پوشیده از برف است هوای دل پذیر و پراکنش سیاه چادر های عشایر کوچنده بختیاری که به دنبال چراگاه های تازه گله های گوسفند آنها در سراسر منطقه پراکنده اند و صدای زنگوله های آنها از هر سو به گوش می رسد آنچنان هنرمندانه در کنار هم چیده شده اند که چشم هر تماشاگر بدون ذوقی نیز خیره میشود .
طول مسیر:
12کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
6 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
بهترین فصل صعود به قله:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
یخچال ها:
دره یخچال ایلوک
چالش های موجود در مسیر:
داشتن تجهیزات مناسب به ویژه کفش سنگین یا دوپوش کوهنوردی
چادر و کیسه خواب و زیرانداز کیسه خواب مناسب
کلنگ ، کرامپون ، پوشاک مناسب زمستان
و توانایی حمل کوله نسبتا سنگین ، برف کوبی ، شب مانی در ارتفاع و دمای پایین

آبشارها و چشمه های مسیر:
دشت شیخ علیخان تا نزدیکی تنگه ایلوک از حجم برف زیاد و سنگینی برخوردار است. بهترین مسیر صعود زمستانی از طریق یال مرتفعی است که به قله متصل می گردد. سایر مسیرها خطر قطعی ریزش بهمن همراه خواهد داشت.
آبشار شیخ علیخان
دره یخچال ایلوک

جان پناه ها و محل های تامین آب:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
پوشش گیاهی منطقه:
بلوط ایرانی، بادام، کلخنگ، بنه

پوشش جانوری منطقه:
کل و بز ایرانی، خرس، پلنگ
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com