جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله دوگل کمر

مشاهده وضعیت هوای قله دوگل کمر در هفت روز آینده
روستای دلیر در بخش کوهستان چالوس در بین قله ها و کوه ها احاطه شده که با حداقل 40 کیلومتر خط الراس موقعیت منحصربفردی در کوهستان کشور دارد. جنوب و جنوب غرب با روستاهای ناریان و پراچان(طالقان، استان البرز) غرب و شمال غربی با حصارچال و مسیر تنگ گلی و روستای ونداربن(کلاردشت،مازندران) شمال و شمال شرق با کوه های ناتر و منطقه خوشاکش(چالوس و کلاردشت)، شرق با روستای الیت(چالوس) احاطه شده است. گزارش دورتادور خط الراس دلیر در لذیل درج شده است:
چهارتپی متشکل از چهار قله در کنار هم، بلندترین آن ابیدر در قسمت شمال غرب دلیر واقع شده است؛ از شمال با قله لِز ابیدر،شرق از طریق گردنه هوکتِه گِردَن به قله هَسَل کُت، جنوب به قله دوکَل کَمَر متصل می شود.
از چپ به راست: درغار، مسمور، گردنه هسل، عسل کت، دیوچال خوشاکش، ابیدر، دوکل کمر
روستای پهناور و ییلاقی دلیر با ارتفاع متوسط 2100 متر از توابع کوهستان شهرستان چالوس می باشد. 40 کیلومتری شهر چالوس، تقاطع دژبن (دو زبان) محل عبور کوهستان نشینان که با گذر از جاده ی زیبا و کوهستانی به طول 23 کیلومتر به منطقه بکر خواهیم رسید، روستایی کاملا کوهستانی که پنج ماه تقریبا گرم و خشک و هفت ماه آن سرد و خشک می باشد که جمعیتی دائمی حدود 40 خانوار در زمستان و فصل سرد سال دارد گرچه در گذشته خیلی بیشتر بودند و حدود 1000 خانوار سیار و ییلاق نشین در فصل گرم سال مخصوصا مردادماه دارد که از این لحاظ منحصربفرد می باشد. این روستا دارای پتانسیل بالای جذب توریست اعم از: توریسم تندرستی(آرامش و...)، توریسم درمانی(آب گرم و...)، توریسم ماجراجویی(دره نوردی و کوه نوردی و...)، اکوتوریسم، ژئوتوریسم و...انواع دیگر توریسم را دارد که می توان با برنامه ریزی و نگاه بومی جذب کرد. بالاخص در جذب توریسم طبیعت گرد و کوهنورد با توجه به وجود قله ها، دره ها، آبشار و چشمه های فراوان می توان به درآمد اهالی این روستا افزود .
این روستا از سمت شرق با روستای کهن الیت یا اِلِت مشرف می باشد در واقع ورودی دلیر می باشد با چشم انداز قلل وروشت و آزادکوه، و چشم انداز کوه های الِت همچون آبند و زَردگُلِه و اِسپِرِز و... سمت شمالی از طریق خط الراس مشترک با شهرستان کلاردشت و روستای ونداربن با قلل آبیدر و چهارتپی و سیوکُلو و نوکانی و سِر و... و مسیر حصارچال مشرف می باشد، سمت غربی از طریق گردنه دوچاک با دشت پهناور حصارچال و علم کوه، سمت جنوبی خط الراس مشترک با طالقان و روستاهای پراچان و ناریان و قلل دال زور، لاجی پاره و خط اَلونه سَر و سیولِز و زرین کوه و...مشرف می باشد. کوه های دلیر و اِلِت در قسمت البرز غربی(رودخانه چالوس تا رودخانه سفیدرود گیلان) و منطقه تخت سلیمان(رودخانه چالوس تا دره سه هزار تنکابن) می باشد هرچند از لحاظ قرارگیری در ناحیه مهم البرز قرار گرفته است اما کم تردد و قله های تقریبا ناشناخته را دارا می باشد هرچند برخی قلل این خط صعود می شوند اما از سمت دره دلیر خیلی کم صعود شده اند به علت نبود پاکوب مشخص و سختی دسترسی به قلل از دره ی دلیر. با توجه به کمی تردد نام های قله و منطقه در نقشه ها به اشتباه جانمایی و درج شده است که متاسفانه در بین کوهنوردان منطقه و کشور هم به اشتباه زبان به زبان چرخیده است هرزچندگاهی به بحث و گفتگوهای که استنادشان نقشه می باشد را به همراه دارد، لذا یاداوری اسامی واقعی و بومی برای ما به عنوان عضو کوچکی از این خطه مهم شد یا شاید تکلیف که خاطرات و زندگی گذشتگان خودمان در این کوه ها را زنده نگه داریم و این انگیزه من و همنوردان عزیزم رو مدت ها به اجرای این اهم ترغیب کرد.
قله دوکل کمر با ارتفاع 4127 متر که همچون هفت فارسی کاملا مشخص است .


شهرهای نزدیک :
مازندران - مناطق : روستاهای الیت و دلیر
رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
ارتفاع قله:
4127 متر
عوارض طبیعی موجود:
آبشار و چشمه بارینگنون
طول مسیر:
15 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک ونیم روز
وضع آب و هوای منطقه:
کاملا کوهستانی که پنج ماه تقریبا گرم و خشک و هفت ماه آن سرد و خشک می باشد.
بهترین فصل صعود به قله:
تابستان
یخچال ها:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
چالش های موجود در مسیر:
ضریب خطر منطقه : خطرناک
تجهیزات یا تخصصها : باس کامل فصل شامل: لباس بیس، شلوار و تی شرت ترکینگ، کاپشن گرتکس، کاپشن پر، کلاه آفتابی، کلاه پلار، جوراب دو جفت/ کفش/ کوله پشتی یک روزه / صندل / فلاسک آب جوش/ غذای یک روز/ آب/ کیت بقا/ کیت کمک های اولیه/ طنابچه انفرادی/ هلمت/ 3 عدد کاربین پیچ/ 2 عدد تسمه

آبشارها و چشمه های مسیر:
آبشار و چشمه بارینگنون
جان پناه ها و محل های تامین آب:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
پوشش گیاهی منطقه:
شبدرکوهی، سازی، شنگ، گزری، گرز،گزنه، کرگزنا،مچه، منا، کوکلاشک، ککی ماره،کرچام، کو واش،وای ... ال، الندره، اجا،تل سف، حمرو،راش، زرشک ،سرماگ،شیردار، کرپ، کرزل، کچت،کلیکک،کنس،گالش انگیرک،گو هلیک، مخرا،ملج،موزی،ولیک،هلی دار از جمله گونه های گیاهی است.
وی به معرفی گیاهان دارویی این روستا که بسیار معروف هستند پرداخت و اذعان می کند: آیشم، باریجه، پر سیاوشان، ترم، تشی گزر، ترش اساگ، جرن، زرشک، زمنج، سیر کوهی، سوسن، شماقل، شقایق، فشکی واش، کوچای، لاری، مهر اساگ، ولزلفک، نسترن کوهی، هلاله سر...از جمله این گیاهان است که بسیار کاربرد داشته و دارد.
آبیدر، حمم کر، در غار، دهاله، دوغار، دوکل کمر، دیو چال، دیو چال خوشاکش، زرد گل، سر چال، سرخ سنگ، سیو لچ، فراخ لت، کرچم، کشتی سنگ، مال چال،م خرا کواک از تپه ها و کوه های این منطقه به شمار می رود.
گونه‌های جانوری مانند خرس قهوه ای، پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، سگ آبی، سنجاب ایرانی، کل وبز، قوچ ومیش، عقاب طلائی، عقاب مارخور، کرکس (دال) هما، سمندر کردستانی، سمندر آتشین در خطر انقراض قرار دارند.

پوشش جانوری منطقه:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com