جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله چهار تپی آبیدر

مشاهده وضعیت هوای قله چهار تپی آبیدر در هفت روز آینده
روستای پهناور و ییلاقی دلیر با ارتفاع متوسط 2100 متر از توابع کوهستان شهرستان چالوس می باشد. 40 کیلومتری شهر چالوس، تقاطع دژبن(دو زبان) محل عبور کوهستان نشینان که با گذر از جاده ی زیبا و کوهستانی به طول 23 کیلومتر به منطقه بکر خواهیم رسید، روستایی کاملا کوهستانی که پنج ماه تقریبا گرم و خشک و هفت ماه آن سرد و خشک می باشد که جمعیتی دائمی حدود 40 خانوار در زمستان و فصل سرد سال دارد گرچه در گذشته خیلی بیشتر بودند و حدود 1000 خانوار سیار و ییلاق نشین در فصل گرم سال مخصوصا مردادماه دارد که از این لحاظ منحصربفرد می باشد. این روستا دارای پتانسیل بالای جذب توریست اعم از: توریسم تندرستی(آرامش و...)، توریسم درمانی(آب گرم و...)، توریسم ماجراجویی(دره نوردی و کوه نوردی و...)، اکوتوریسم، ژئوتوریسم و...انواع دیگر توریسم را دارد که می توان با برنامه ریزی و نگاه بومی جذب کرد.
این روستا از سمت شرق با روستای کهن الیت یا اِلِت مشرف می باشد در واقع ورودی دلیر می باشد با چشم انداز قلل وروشت و آزادکوه، و چشم انداز کوه های الِت همچون آبند و زَردگُلِه و اِسپِرِز و... سمت شمالی از طریق خط الراس مشترک با شهرستان کلاردشت و روستای ونداربن با قلل آبیدر و چهارتپی و سیوکُلو و نوکانی و سِر و... و مسیر حصارچال مشرف می باشد، سمت غربی از طریق گردنه دوچاک با دشت پهناور حصارچال و علم کوه، سمت جنوبی خط الراس مشترک با طالقان و روستاهای پراچان و ناریان و قلل دال زور، لاجی پاره و خط اَلونه سَر و سیولِز و زرین کوه و...مشرف می باشد. کوه های دلیر و اِلِت در قسمت البرز غربی(رودخانه چالوس تا رودخانه سفیدرود گیلان) و منطقه تخت سلیمان(رودخانه چالوس تا دره سه هزار تنکابن) می باشد هرچند از لحاظ قرارگیری در ناحیه مهم البرز قرار گرفته است اما کم تردد و قله های تقریبا ناشناخته را دارا می باشد هرچند برخی قلل این خط صعود می شوند اما از سمت دره دلیر خیلی کم صعود شده اند به علت نبود پاکوب مشخص و سختی دسترسی به قلل از دره ی دلیر.
این روستا در بخش کوهستان چالوس در بین قله ها و کوه ها احاطه شده که با حداقل 40 کیلومتر خط الراس موقعیت منحصربفردی در کوهستان کشور دارد. جنوب و جنوب غرب با روستاهای ناریان و پراچان(طالقان، استان البرز) غرب و شمال غربی با حصارچال و مسیر تنگ گلی و روستای ونداربن(کلاردشت،مازندران) شمال و شمال شرق با کوه های ناتر و منطقه خوشاکش(چالوس و کلاردشت)، شرق با روستای الیت(چالوس) احاطه شده است.
چهارتپی متشکل از چهار قله در کنار هم، بلندترین آن ابیدر در قسمت شمال غرب دلیر واقع شده است؛ از شمال با قله لِز ابیدر،شرق از طریق گردنه هوکتِه گِردَن به قله هَسَل کُت، جنوب به قله دوکَل کَمَر متصل می شود.
بومیان دلیر به دامنه های صخره ی مابین درغار و هسل کت رو دیوغار می شناسند. سمت جنوب غرب قله با صخره های زَرتاشَک به نَمَک لِز چال و گرموسر می رسد. مسیر گردنه ی مابین هسل کت تا ابیدر رو که صخره های ریزشی هوکتِه گِردَن را شامل می شود. دره ی جَل گِردَن که شکاف عمیقی در دامنه های جنوب شرق از زَردگِل و صخره های زیبای اِستی تاش و زیر لَت چِشمه به دوکَل وصل می شود.
در جنوب چهارتپی نام های زیبا همچون اِشکِسته چال، اِسپِه اِسپه برف، اِشکارچشمه، مِردِه لَت سَر قَلت،مِردِه لَت و دوکَل دیده می شوند.

شهرهای نزدیک :
چالوس، کوهستان دلیر
رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
ارتفاع قله:
4192 متر
عوارض طبیعی موجود:
کوه های دلیر در قسمت البرز غربی(رودخانه چالوس تا رودخانه سفیدرود گیلان) و منطقه تخت سلیمان(رودخانه چالوس تا دره سه هزار تنکابن) می باشد.
طول مسیر:
12 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
6 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
با مراجعه به قسمت هواشناسی کوهستان از سایت www.gholleh.com اطلاعات خود در زمینه هواشناسی قله رامشاهده بفرمایید.
بهترین فصل صعود به قله:
تابستان
یخچال ها:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
چالش های موجود در مسیر:
مسیر دارای سنگچین هایی که شکارچیان در طول زمان درست کرده اند می باشد.
گردنه جَل نو سی که با دره ی به همین نام صخره ها را دو قسمت کرده است سمت شمال غرب دره ی بزرگی قرار گرفته که به خرم دشت مسیر تَنگ گَلی منتهی می شود.
مسیر دارای شن اسکی می باشد.
سطح برنامه: دشوار

آبشارها و چشمه های مسیر:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
جان پناه ها و محل های تامین آب:
گوسفندسرای گَرموسَر و دره آبگرم
پوشش گیاهی منطقه:
بومادران، آویشن، گاوزبان، چای کوهی، خاکشیر، بارهنگ، گل ختمی، شاه تره، کاسنی، شیرین بیان، گل چاهی(گل راعی)، سنا، یونجه زرد(اکلیل الملک)، گل گندم، شقایق، شیر پنیر، گل ماهور(خرگوشک)، پونه کوهی ،کنگر، شکر تیغال، قاصدک ، پاخری، انواع گون ، مریم گلی
پوشش جانوری منطقه:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com