جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله کوه زندان سلیمان

مشاهده وضعیت هوای قله کوه زندان سلیمان در هفت روز آینده
زندان سلیمان نام کوهی مخروطی شکل و میان تهی است که در سه کیلومتری غرب تخت سلیمان قرار دارد. این کوه هزاران سال پیش، بر اثر رسوب کانی‌های آب دریاچهٔ آن به وجود آمده‌است ارتفاع این کوه 2242 متر است و بر فراز آن گودال عمیقی در حدود ۸۰ متر دیده می‌شود که قطر دهانه آن به‌طور تقریب ۶۵ متر است. این کوه در سه کیلومتری غرب تخت سلیمان در آذربایجان غربی است که میان تهی بوده و بسیار وهم انگیز است. حفره درون کوه طی هزاران سال از رسوبات کانی ها در آب به وجود آمده است. اگر چه ارتفاع کوه بین ۸۷ تا ۱۰۸ متر است اما گودال بزرگ درون آن حدود ۸۰ متر و با دهانه تقریبی ۶۵ متر گسترش پیدا کرده است. در زمان های قدیم مربوط به دوران مانایی گفته می شود (در هزاره اول قبل از میلاد مسیح) که این کوه به دلیل این خصوصیت و چاهی که دارد، مکان مهمی بوده و از آن به عنوان مکانی برای عبادت استفاده می شده است. همانطور که در بالا ذکر شد، بر بالای آن آثار و بقایای یک بنای تاریخی دیده می شود. این کوه در زمان مانایی‌ها نیایشگاه بوده‌است.
زندان سلیمان تپه‌ای است به ارتفاع یکصد متر از سطح زمین، و مخروطی شکل، که زمان ساسانیان محل قربانی و نیایش موبدان زرتشتی بوده و البته بقایای بناهای دور مخروط زندان سلیمان، نشانگر اهمیت این محل مقدس می‌باشد. موبدان پس از نیایش در محل و استفاده از برسم، حیوان در نظر گرفته شده را برای قربانی کردن به جایگاه مخصوص می‌بردند تا نذر آتشکده کنند. احتمالاً دو هزار سال پیش مخروطی که امروز خالی از آب است و در دهانه تپه قرار دارد، پر از آب بوده و بقایای آب انبارهای اطراف مخروط، نشانگر غیرقابل استفاده بودن آب این دهانه و دریاچه درون آن است؛ اما به مرور زمان و بر اثر حجم رسوبات و فرو ریختن به دهانه، شکاف‌های این دریاچه که در عمق ۱۰۰ متری قرار داشتند، بسته شده و مخروط خشک شده‌است.
اهالی محل این کوه را به نام زندان سلیمان یا زندان دیو می‌شناسند و معتقدند که سلیمان دیوهایی را که از فرمانش سرپیچی می‌کردند در این کوه زندانی می‌کرده‌است. نام این کوه بنا بر این باور محلی گذاشته شده است.
کوه زندان سلیمان مربوط به هزاره اول قم است و در شهرستان تکاب، روستای نصرت آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۲۵۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

شهرهای نزدیک :
آذربایجان غربی- تخت سلیمان تکاب
زنجان

رشته کوه:
زاگرس


مسیرهای صعود:
آذربایجان غربی، در مسیر بیجاب به تکاب، جاده دندی، تخت سلیمان و درنهایت زندان دیو یا زندان سلیمان – اگر از جاده زنجان و جاده دندی بروید، جاده کمی پیچ در پیچ، دو طرفه و خطرناک است اما در طول مسیر می توانید منطقه حفاظت شده انگوران و معدن سرب و روی انگوران را مشاهده کنید.
از زنجان دو مسیر برای رسیدن به زندان دیو وجود دارد:
1- از طریق جاده زنجان-دندی-تکاب که جاده ای پر پیچ و خم و کمی خطرناک است به تخت سلیمان می‌رسد.
2- راه دیگر که مطمئن‌تر اما کمی دورتر است از بیجار به تکاب می‌آید و از آن‌جا به زندان سلیمان و مجموعه تخت سلیمان می‌رسد.

ارتفاع قله:
2242 متر
عوارض طبیعی موجود:
بر خلاف دیگر کوه های آتشفشانی که حفره ای در قله خود دارند که از آن دود بلند می شود و یا سنگ های تشکیل دهنده آن ها از نوع آذرین و دگرگونی است، کوه زندان دیو یا زندان سلیمان از سنگ های رسوبی بوجود آمده است. شاید با خود بپرسید که در چنین ارتفاعی وجود سنگ های رسوبی و کوه از چه دریایی بوجود آمده است؟ باید به شما پاسخ دهیم که هیچ دریایی!
طول مسیر:
3 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
1 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل دارد.
بهترین فصل صعود به قله:
تابستان
یخچال ها:
فاقد یخچال
چالش های موجود در مسیر:
برای افراد مبتدی قابل صعود است.
آثار بنایی سنگی با ملات ساروج را در بالای کوه و در اطراف دهانه خواهید دید. بنایی که در درون خود سیاه چاله ای را پنهان می کرده است. درون سیاهچاله به هیچ وجه به بیرون راه ندارد و اگر کسی به درون آن پا بگذارد، خواهد مرد.

آبشارها و چشمه های مسیر:
در حقیقت، چشمه ای در این منطقه وجود داشته و دارد که در ابتدا باعث ایجاد دریاچه ای همانند دریاچه تخت سلیمان شده است. آب این دریاچه پر از املاح و گوگرد بوده است. به مرور زمان، املاح در این دریاچه ته نشین شده و به حالت رسوبی در آمده است. این فرایند در طی هزاران سال باعث بالا آمدن رسوبات دریاچه و شکل گیری کوهی شده است که درون خود حفره ای دارد. کم کم دریاچه خشک شده و هم اکنون در درون کوه می توان آثار این چشمه را مشاهده کرد.
چشمه های گازدار و بخارات گاز درون حفره بالای کوه

جان پناه ها و محل های تامین آب:
جان پناه ندارد.
پوشش گیاهی منطقه:
ریواس، گزنه، آویشن، اسطوخودوس، کشمک، مرزه، ترشجه، بولاغ اوتی، شیرین بیان و مرزنجوش

پوشش جانوری منطقه:
خرس ،شغال ، گراز،گرگ ،مار، روباه وخرگوش
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com