جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله دالامپر

مشاهده وضعیت هوای قله دالامپر در هفت روز آینده
کوه دالانپر و یا دالامپر با ارتفاع 3415متر دقیقاً در نقطه مرزی سه کشور ایران ، ترکیه و عراق واقع شده‌است، به‌طوری که قلهٔ این کوه به‌طور مشترک متعلق به این سه کشور است . این کوه در منطقه‌ای به نام سیلوانا واقع گردیده‌است و به معنی محل پرواز عقابهاست و جزء بکر ترین مناطق کشور محسوب می‌شود. این کوه در استان آذربایجان غربی و در محدودهٔ دهستان مرگور از بخش سیلوانه در شهرستان ارومیه واقع شده‌است و نزدیک‌ترین شهر به آن شهر سیلوانه است. برای رسیدن به این منطقه باید از مسیر کوهستانی که از شهر سیلوانه می‌گذرد و به قله می‌رسد عبور کرد . این مسیر از شهر سیلوانه می‌گذرد و به شهر دیزج می‌رسد و سپس از روستاهای کسیان، کوله‌بهی و در نهایت سوله‌دوکل عبور می‌کند و در آخر به کوه دالامپر می‌رسد.
از روستاهای دیگر این منطقه می‌توان به کچله هم اشاره نمود. جاده منتهی به کسیان آسفالت می باشد و از روستای کیسیان به کوله بهی جاده خاکی هموار و از گوله بهی به روستای سوله دوکل جاده بسیار ناهموار وجود دارد که عبور از این جاده کار بسیار مشکلی است. در قسمت شمالی روستای سوله دوکل آبشار بزرگی وجود دارد که یکی از جاذبه‌های این منطقه به حساب می آید. در تمام مسیر آخرین روستا به کوه آب به اندازه کافی وجود دارد و از این حیث کوهنوردان هیچگاه با مشکل مواجه نمی‌شوند. مسیر روستا تا کوه‌پایه بیش از ۱۲ کیلومتر است که در شیبی ملایم باید پیموده شود در فصل‌هایی که برف کمی وجود دارد تقریباً حدود ۹۰ دقیقه زمان لازم است تا بتوان به قله رسید. این کوه از لحاظ امنیتی با توجه به مرزی بودن بسیار کم خطر است و هیچ مشکل امنیتی و نظامی کوهنوردان را تهدید نمی‌کند.

شهرهای نزدیک :
آذربایجان غربی، نقطه مرزی ایران، ترکیه و عراق، ۴۵ کیلومتری جنوب غربی ارومیه٬ ۳۵ کیلومتری اشنویه
رشته کوه:
جزو قلل منفرد به حساب می آید.
مسیرهای صعود:
از آن جایی که مسیر رسیدن به دریاچه دالامپر کاملا خاکی و کوهستانی است، برای رفتن به آن جا باید از ماشین آفرود استفاده کنید. ابتدا باید دل به جاده ارومیه به اشنویه بزنید و در سه راهی «آغ بلاق» به سمت روستای دیزج بپیچید.
سپس باید از روستای دیزج به سمت روستای سوله دوکل که دارای جاده 8 کیلومتری آسفالته است بروید. این جاده زیبا از میان طبیعتی بی نظیر می گذرد و صدای خروش آبشار سوله دوکل در بخشی از مسیر گوشنوازی می کند.

ارتفاع قله:
3415 متر
عوارض طبیعی موجود:
وجود دریاچه‌ های طبیعی در ارتفاعات، دریاچه‌های طبیعی مثل «بنچول»، «دیمه» و مهم‌ترین آن‌ها یعنی «مامه شیخ» یا همان دالامپر
طول مسیر:
9 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
5 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
سرد و کوهستانی
بهترین فصل صعود به قله:
بهترین فصل برای سفر به این دریاچه تیر ماه است، چرا که قبل از آن هوای این منطقه بسیار سرد است. برف در این منطقه در تمام فصول سال دیده می شود. در طی مسیر، طبیعت زیبا و بکر این منطقه بسیار دیدنی است.
یخچال ها:
کوه دالامپر دارای یخچال های چند هزار ساله است. از ویژگی‌ های منحصر به فرد این کوه وجود دریاچه‌ های طبیعی در ارتفاعات است. همچنین از برفاب های این کوه رودی پر آب سرچشمه می ‌گیرد که در دامنه این کوه به صورت آبشاری بزرگ به نام سوله دوکل (در کردی به معنای آبشار مه آلود) به پایین می ‌ریزد.

چالش های موجود در مسیر:
دالان های برفی یکی از مشخصه های شگفت انگیز دامنه های دالامپر است. حفره هایی که به واسطه جریان مستمر آب میان برف ها به این شکل درآمده اند.
آبشارها و چشمه های مسیر:
آبشار سوله دوکل گل سرسبد زیبایی های بهشت ارومیه است. جایی که گل و بوته و درخت و چشمه و کوه و صخره و بلبل و نسیم و سرسبزی و هوای پاک همه یکجا هست. آبشاری که همه دوازده ماه سال را خروشان است و از بالای کوه ها و صخره های با ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متر سرازیر می شود.
پیست اسکی خوشاکو، دره قاسملو، پارک جنگلی شیخ تپه، چشمه آب گرم هفت آباد، چشمه آب معدنی کوه زنبیل، دریاچه مارمیشو از دیگر دیدنی های طبیعی این شهر زیبا هستند.

جان پناه ها و محل های تامین آب:
در طی مسیر دسترسی به آب امکان پذیر است.
پوشش گیاهی منطقه:
بادام کوهی، آلبالوی وحشی و گون، پوشش گیاهی منطقه دالامیر را شکل می دهند. پوشش گیاهی دالامپر بی شباهت به رشته کوه زاگرس نیست.
دارای ۶۲۰ گونه گیاهی است که گفته می شود ۴ گونه آن هیچ شناسنامه ای ندارند و در هیچ کتابی درباره اش نوشته نشده واین به معنی بکر بودن منطقه است.
در کنار دریاچه، گل های وحشی زیادی روییده است که زیبایی وصف ناپذیری به آن می بخشد.

پوشش جانوری منطقه:
خرس قهوه‌ای، گرگ، روباه، شغال، بز کوهی و پرندگانی مثل عقاب، جغد و قرقی
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
ارومیه قلب آذربایجان
نوشته شده توسط  ارومیه قلب آذربایجان ❤❤❤
 
ارومیه قلب آذربایجان ❤ اسم اصیل و ترکی این منطقه دالانپر یا دولان پر به ترکی به نوعی دهلیز یخی گفته میشه که در منطقه بوزلو سینه آذربایجان که به معنی سینه یخی هست قرار داره و اسم اصیل این آبشار سولارتوکلون هست یعنی جایی که آب میریزه لطفا اصلاحش کنید و دست از تحریف مناطق آذربایجان بردارید متاسفانه مهاجران غیربومی عراقی و هندی سعی در جعل و تحریف اسامی مناطق آذربایجان رو دارن که حتی توی خوابم بهشون اجازه نخواهیم داد اینجا آذربایجان هست سر ایران دیار باکری ها ستارخان ها و باقرخان ها اینجا شمال اقلیمک عراق نیست اینجا دیار باکری ها و ملاحسنی هاست
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]