جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله شاه کیخسرو

مشاهده وضعیت هوای قله شاه کیخسرو در هفت روز آینده
غار کیخسرو یا کوه شاه کیخسرو یا کوه شاه زنده در ۳۵ کیلومتری جادهٔ اراک به ملایر و در شهرستان شازند واقع گشته‌است. یکی از دلایل نام گذاری شهر شازند به این نام قله ی کیخسرو یا شاه زند میباشد
این کوه به خاطر غاری که در آن وجود دارد یکی از اماکن مقدس و همچنین اسطوره‌ای، برای پیروان دین زرتشتی است؛ و هر سال زرتشتیانی از هندوستان و شهرهای ایران جهت زیارت و ادای احترام در این محل گرد هم می‌آیند.متأسفانه هیچ ذکری از اصلی‌ترین روستایی که دقیقاً در دامن این کوه قرار گرفته و بهترین و زیباترین نمای این کوه از طرف این روستا قابل مشاهده است به نام گوشه علیا. نشانی این کوه و روستای گوشه علیا به این ترتیب است کیلومتر ۵۰ جاده اراک خنداب وارد روستای عباس‌آباد بعد سِناوُرد بعد اناج و حدود ۶ کیلومتر بعد از اناج می‌رسی به گوشه علیا که واقعاً هم در زاویه شرا قرار گرفته.
کوه و غار شاه کیخسرو از نگاه اسطوره‌شناسی در ایران جایگاهی والا دارد. با توجه به موقعیت ویژهٔ این کوه/غار و منطبق شدن ویژگی‌های جغرافیایی آن با اسطورهٔ کیخسرو در شاهنامه و اسطوره‌های ایرانی، این کوه جایگاه ویژه‌ای در کوه‌های اسطوره‌ای ایران پیدا کرده‌است. این کوه برای زرتشتیان مقدس بوده و هوویک میناسیان گفته‌است که در سال‌های نه چندان دور، این غار بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار زیارت‌کننده زرتشتی داشته که تعدادی از آنان در شمار پارسیان هند بوده‌اند.
با توجه به همین مقدس بودن، در دورهٔ صفوی، شاه سلیمان، شمعدان‌هایی را برای غار پیشکش کرده بود.
کوه شاه کیخسرو با فرازای ۲۹۷۲متر که کوه شاه زنده، کوه شازند نیز خوانده می شود در استان مرکزی و حدود ۴۵ کیلومتری شمال غربی شهر اراک جای دارد. روستاهای پیرامون کوه عبارتند از حسبیجان، گوره زار، مست بالا، قلعه ارزج، گوشه بالا، گوشه پایین، بادامک.
شهر شازند در ۳۷ کیلومتری جنوب غربی اراک در ابتدا دهی بوده که به آن “ادریس آباد” می گفتند. زمانی که خط آهن سراسری از این ده عبور کرد، ایستگاه ۲۱ راه آهن جنوب را به مناسبت کوه نزدیک به آن شازند نامگزاری کردند. نام ایستگاه هم زمان با بزرگ شدن روستا و تبدیل شدنش به شهر، روی شهر گذاشته شد. شازند اینک یکی از شهرستان های استان مرکزی است.
به دلیل وجود هفت سنگ گور بزرگ در روستای نزدیک کوه شاه کیخسرو و منسوب دانستن این گورها به هفت پهلوان همراه کیخسرو این روستا به گوره زار معروف شد.
پس از آن که پهلوانان ایرانی به جای مردن هفت پهلوان هماره کیخسرو می رسند از شدت ناراحتی زار زار گریه می کنند. این مکان به گریه زار و بعد به گوره زار معروف می شود.
روستای برفیان در نزدیکی کوه نام خود را از این باور گرفته است که پهلوانان همراه کیخسرو در آن جا زیر برف مدفون شده اند.

شهرهای نزدیک :
اراک
شازند

رشته کوه:
اطلاعاتی در دسترس نیست.
مسیرهای صعود:
از روستاهای زیر صعود به قله صورت میگیرد.
روستای بادامک
روستای الرج
روستای “گوره زار

ارتفاع قله:
2974 متر
عوارض طبیعی موجود:
غار کیخسرو
توصیف غار کیخسرو:
دهانه ی ورودی غار درون چاله ای است و اندازه ی آن حدود دو در یک و نیم متر است. پس از دهانه، دهلیزی با امتداد شرقی- غربی و ۱۸ متر درازا با پهنایی کم حدود ۲متر وجود دارد که در پایان به حفره ای اتاق مانند می رسد که زیر چند تخته سنگ قرار دارد و چاهی نیز به سمت بالا دارد. دهانه ی غار تنها چند گام پایین تر از قله ی کوه قرار دارد. البته روی کوه دوقله ی شمالی و جنوبی و به فاصله ی بسیار کوتاهی از یکدیگر قرار دارند و غار شاه کیخسرو در نزدیکی قله ی جنوبی جای دارد. به دلیل وجود دو دهانه ی چاهی در بالای غار، در طول روز، غار کاملا تاریک نیست.

طول مسیر:
7 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
حدود 4 تا 5 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
خردادماه و تیر ماه
یخچال ها:
ندارد.
چالش های موجود در مسیر:
برخی نقاط مسیر لازم است دست به سنگ شوید
آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه روستای الرج
جان پناه ها و محل های تامین آب:
ندارد.
پوشش گیاهی منطقه:
گیاهان دارویی و سایر گیاهان و بوته ها
پوشش جانوری منطقه:
خزندگان و پرندگان کوچک
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
گزارش صعود گروه کوهنوردی  هیات کوهنوردی شرکت گاز استان مرکزی  اعضای گروه  خانم ها: پروانه خلیلی ، زهره فیض ، زهره قیصری آقایان : فرهاد احمدی، محمدصبوری، رضا عسگری، سیدمحسن حسینی،حمیدرضا رودی، داود شفیعی، حسین سرلک ، مهدی جعفری ، مطلب احمدی ، عزیزی، جواد عزیزمحمدی، ملک محمدی  تاریخ اجرای برنامه 1400-08-02 07:00:00    مشاهده گزارش صعود

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com