جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله پهن حصار

مشاهده وضعیت هوای قله پهن حصار در هفت روز آینده
پهنه حصار، نام رشته‌کوه و قله‌ای است در شمال غرب تهران از ارتفاعات بخش کن به ارتفاع 3246 متر است. این کوه که در در مسیر جاده چالوس (بین جاده سولقان و جاده چالوس) قرار دارد. این رشته کوه که نام خود را از بلندترین قله خود با ۳۴۰۰ متر ارتفاع گرفته و در میان تعدادی از مقاصد گردشگری و جاهای دیدنی تهران واقع شده است، از شمال به روستای شهرستانک، از غرب به روستای خور و جاده چالوس، از شرق به روستای سنگان و جاده سولقان و از جنوب به روستای واریش و وردآورد منتهی می‌شود. این رشته کوه را با نام‌های دیگری همچون پهنه سار، پشته بند و گندم چال نیز می‌شناسند. رودی که از دامنهٔ شرقی این کوه سرچشمه می‌گیرد، در مسیر خود، آبشار سنگان را می‌سازد و در نهایت به رود کن می‌ریزد.
این رشته‌کوه بین جاده سولقان و جاده چالوس قرار داشته و از شمال به شهرستانک، از غرب به روستای خور ، روستای چاران و جاده چالوس، از شرق به دهکده سنگان و جاده سولقان و از جنوب به منطقه وردآورد منتهی می‌شود.

شهرهای نزدیک :
تهران
چالوس
شهرستانک

رشته کوه:
البرز میانی
مسیرهای صعود:
یکی از مسیرهای صعود به این قله از طریق روستای سنگان صورت می‌گیرد. این روستا در جنوب شرقی قله واقع شده است.
مهمترین مسیر های صعود به قله پهنه سار:
- جبهه شمال شرقی، از جاده امام زاده داود و روستای سنگان
- جبهه جنوبی، از جاده چالوس و روستای واریش
- جبهه غربی، از جاده چالوس و روستای خور
- جبهه غربی، از جاده چالوس و روستای چاران
- جبهه جنوب غربی، از جاده چالوس و روستای کندر
مسیر سنگان چه از لحاظ زیبایی و چه از لحاظ فنی و جذابیت کوهپیمایی، بهترین مسیر صعود به پهنه حصار است.

ارتفاع قله:
مسیر دسترسی به روستای سنگان:
از بزرگراه همت (غرب) یا بزرگراه شهید آبشناسان،وارد بلوار کوهسار شده و به سمت کن و جاده امام زاده داود حرکت کرده و در کیلومتر 12 جاده امامزاده داود کمی بعد از تابلوی روستای سنگان به جاده فرعی که به روستا منتهی می‌شود وارد شده. محل توقف امام زاده قاسم هست.

عوارض طبیعی موجود:
دره امام زاده زرین کمر و وجود بهمن در فصل زمستان و اوایل فصل بهار
طول مسیر:
10 کیلومتر


زمان  مناسب برای صعود به قله:
6 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل دارد.
بهترین فصل صعود به قله:
بهار
یخچال ها:
وجود دارد.
چالش های موجود در مسیر:
مسیر برگشت از یال غربی که به یخچال و تنگه خر گیر اصلی میشود و بعد از عبور از تنگه مجبور به تراورس از یک دامنه ی پر شیب می شوید. بعد از مسیر یخچال برفی به صخره که شیب تندی دارد که با احتیاط و رعایت کردن نکاتی که سرپرست تذکر می دهند به راحتی قابل عبور است.

آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه در ورودی امام زاده قاسم (با لوله)
آبشار سنگان

جان پناه ها و محل های تامین آب:
فاصله آبشار تا سرچشمه کم بوده و از گوسفند سرا و سایر منابع آلوده کننده آب در بالای آبشار هم خبری نیست. در نتیجه میشود به آب آن برای آشامیدن اطمینان کرد. (از آبشار تا قله از چشمه آب خبری نیست.)

پوشش گیاهی منطقه:
پوشش گیاهی این منطقه از خانواده گیاهان استپی و گونه غالب آن از خانواده کرامینه می باشد، پوشش گیاهی موجود غالبا به صورت چراگاه¬های فصلی مورد استفاده دامداران دهستان و یا خارج از آن قرار می گیرد. گونه های مرتعی موجود عبارتند از: کن، جاشیر، تلخه، ریواس، تیغ، کنگر، گون و والک و گونه های درختی مانند سماق، گیلاس، گلابی، سیب، توت، گردو، انجیر، زرشک، انجیر وحشی، بید، زبان گنجشک و چنار که به وفور یافت میشود.

پوشش جانوری منطقه:
روباه، کفتار، گرگ، گراز، انواع مار و پرندگانی نظیر کبک، دلیجه، شاهین سانان و انواع گنجشک سانان
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
گزارش صعود گروه کوهنوردی  دوستان  اعضای گروه  اوتادی،ارجمندنیا،احدی،ابراهیمی،رضایی  تاریخ اجرای برنامه 1399-08-15 05:00:00    مشاهده گزارش صعود

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]