جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله کهو

مشاهده وضعیت هوای قله کهو در هفت روز آینده
کوه‌های کهو چهار کوه کوچک و همرنگ در کنار هم هستند که غرب روستا را محصور کرده‌اند. افرادی تنها دو کوه از چهار کوه را کهو می‌نامند. دو کوه دیگر به نام شترگردنی لیمادر و پشت لیمادر گفته می‌شوند.
وجه تسمیه‌ی کهو چیست؟
شاید سه دلیل برای این نام‌گذاری بتوان گمان کرد. بعضی افراد معتقدند کوه کهو چون نه چندان مرتفع هست که کوه نامید و نه چندان کوچک که تپه نامید، کهو گفته شده است. یعنی شاید بتوان کهو را “کوه کوچک” تلقی یا معنا کرد. گمان دوم منتسب به رنگ کوه است. رنگ کاملا متفاوت این کوه با دیگر کوههای روستا ممکن است دلیل انتخاب این نام باشد. البته رنگ غالب کهو به رنگ کاه است. براین مبنا کهو را می‌توان “کاه‌گون” یا مشابه کاه تلقی و معنا کرد. گمان سوم آن است که آقای مجید جان‌نثاری در مقاله روستای چشمه‌ساران بیان کردند معتقدند چون کهو به رنگ کبود است نام این کوه کبود بوده و به غلط در محاوره و با گذشت زمان کهو گفته شده است.
کهو اصولا برعکس مازهون، کوهی بی‌خیر و برکت از نظر وجود آب و چشمه در آن است. چشمه‌های این کوه معدود و اغلب بی‌رمق بوده و آب نه چندان گوارا دارند. ولی با این وجود در محدوده‌ی لیمادر چندین چشمه در دامنه یا سینه‌کش این کوه وجود دارد که هم‌اکنون با خشکسالی‌های اخیر هم خشک نشده‌اند. باغ‌های دامنه‌ی کهو توسط دو نهر به نام‌های کیله شیرون و کیله زیادآباد آبیاری می‌شوند.
کهو دره مازندران از ارتفاعات شمالی کوه گچ چال واقع در منطقه حفاظت شده هزارجریب شهرستان نکا شروع و در منطقه چهاردانگه شهرستان ساری ، روستای بابا کلا پایان می یابد. تعدادی از اهالی منطقه برای استفاده از چشمه های واقع در عمق دره برای تامین آب شرب روستا ، قسمت های انتهایی دره را شناسایی کرده بودند ولی دیگر قسمتهای دره به علت صعب العبور بودن و وجود آبشارهای بلند تاکنون مورد شناسایی کامل قرار نگرفته بود. در سال ۹۳ گروه چکاد موفق به شناسایی و گشایش کامل آن شدند.
یک کیلومتر مانده به انتهای دره آب به اعماق فرو میرود و رود کاملا خشک می شود که با ادامه دره خشک به رود تجن می رسید » در حاشیه رود تجن با جهت آب هم مسیر شوید که با پیمایش مسیری به طول ۱/۵ کیلومتر به روستای زیبایی بابا کلا (باف کلا) خواهید رسید.مسیر دره کهو که از زیباترین دره های ایران است، دارای ۳۰ آبشار با ارتفاع متوسط بین سه تا ۳۰ متر، ۵۰ حوضچه با عمق یک تا چهار متر و مسیرهای دشوار است. جنگلی بودن دره و آب ‌و‌هوای خوب آن باعث شده تا کهو دره مورد توجه دره‌نوردان قرار بگیرد. بهترین زمان عبور از دره فصل تابستان است تا از خطر سیلاب ها در امان باشید. در فصل پر آبی پیمایش دره بسیار خطرناک است و اوایل فصل بهار برای پیمایش توصیه نمیشود. شایان ذکر است عبور از این دره نیازمند مهارتهای فنی فرود از آبشار و تجهیزات مورد نیاز است.

شهرهای نزدیک :
نحوه دسترسی به کهو دره مازندران
استان مازندران، شهرستان نکا، مسیر امامزاده یحیی

رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
استان مازندران، شهرستان نکا، مسیر امامزاده یحیی
ارتفاع قله:
4092 متر
عوارض طبیعی موجود:
جنگلی بودن دره و آب و هوای خوب آن باعث شده تا کهو دره مورد توجه دره نوردان قرار بگیرد. بهترین زمان عبور از دره فصل تابستان است تا از خطر سیلاب ها در امان باشید. در فصل پر آبی پیمایش دره بسیار خطرناک است و اوایل فصل بهار برای پیمایش توصیه نمیگردد. شایان ذکر است عبور از این دره احتیاجمند مهارتهای فنی فرود از آبشار و تجهیزات مورد احتیاج است.
طول مسیر:
14 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک ونیم روز
وضع آب و هوای منطقه:
با مراجعه به قسمت هواشناسی کوهستان از سایت www.gholleh.com اطلاعات خود در زمینه هواشناسی قله رامشاهده بفرمایید.
بهترین فصل صعود به قله:
تابستان
یخچال ها:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
چالش های موجود در مسیر:
در فصل پر آبی پیمایش دره بسیار خطرناک است و اوایل فصل بهار برای پیمایش توصیه نمیشود. جریان آب و بقایای سیلاب تقریبا در تمام طول دره مشاهده می شود ، قبل از پیمایش حتما باید هوای منطقه را به طور دقیق چک کنید.
آبشارها و چشمه های مسیر:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
جان پناه ها و محل های تامین آب:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
پوشش گیاهی منطقه:
جنگلهای استان از درختهای متنوعی تشکیل شده است که مهمترین آنها عبارتند از بلند،مازو،مَمرَز،آزاد،انجیری،توسکا،زبان گنجشک، شاه بلوط،شمشاد،افرا، نمدار،نارون(مَلج یا اوجا) و راش


پوشش جانوری منطقه:
گراز،پلنگ،گربه وحشی،آهو، میش، قوچ، خرس، شغال، گرگ، گوزن وپرندگانی از قبیل شاهین، قرقاول، عقاب، کبک، و خزندگانی از قبیل مار،لاک پشت
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]